5-12. évfolyam kép

5-12. évfolyam

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK WILLIAM KENTRIDGE LÁGYABBAN JÁTSZD A TÁNCOT C. VIDEÓINSTALLÁCIÓJÁHOZ

A kortárs művészet sokszor idegennek tűnő világát próbáljuk közelebb hozni a gyerekek, fiatalok számára, aktuális kiállításaink segítségével. A kortárs alkotások remek lehetőséget teremtenek arra, hogy új nézőpontokból kiindulva szemlélhessük a körülöttünk zajló eseményeket, szélesítve a diákok látókörét, és elősegítve a kreatív gondolkodást.

Kulcsszavak: kreatív és kritikai gondolkozás fejlesztése; összefüggések megértése; önismeret; motorikus készségek fejlesztése; történelmi és művészettörténeti ismeretek
 

A foglalkozások egyéni időpontokban igényelhetőek kedd-péntek 10:00-16:00 óra között.

Kérjük keresse munkatársunkat az info@millenniumhaza.hu e-mail címen.

Múzeumpedagógiai foglalkozás: 500 Ft/fő
Múzeumpedagógiai foglalkozás + művészeti workshop: 1000 Ft/fő
2 fő kísérőpedagógusnak a részvétel ingyenes.

 

JÁTSZD VELEM A TÁNCOD

Ajánlott korosztály: 4-6. évfolyam

Álljunk fel egy kicsit az iskolapadból, és mozgassuk meg elgémberedett tagjainkat! Ahogy a mű címe is mutatja, a tánc egy fontos motívuma Kentridge videóinstallációjának. Épp ezért mi is ennek mentén elemezzük majd az alkotást. Megnézzük, milyen szerepet szánt Kentridge a táncnak, beszélgetünk az alkotás hátteréről és mondanivalójáról. Templomi és harci táncokat próbálunk ki, dobogunk és forgunk, a mozdulat nyelvén (is) feldolgozva a művet.
 

FEKETE/FEHÉR

Ajánlott korosztály: 9-12. évfolyam

Fények és árnyékok, élet és halál, géppuskával táncoló balerina… Kik ezek a megállás nélkül vonuló alakok? Hova tartanak? Hogyan lehetséges szavak nélkül is időkön és országhatárokon átívelő történeteket zsúfolni egy 15 perces videóba? Kentridge művét a benne feszülő kontrasztok és ellentétek tükrében vizsgáljuk meg, társadalmi és kulturális kérdéseket érintve, saját asszociációinkat is előhívva beszélgetünk, kapcsolódási pontokat keresünk az ellentétek, valamint a mű és saját környezetünk között.
A foglalkozás művészeti workshoppal is kiegészíthető.
 

SZEMLÉLETFORMÁLÓ FOGLALKOZÁS A VAKOK KERTJÉBEN

Ajánlott korosztály: 4-12. évfolyam

Szeretettel várunk mindenkit a Millennium Háza és a Vakok Iskolája közös szervezésében a városligeti Vakok kertjében tartandó szemléletformáló foglalkozásainkra, melynek fő célja, hogy az egészséges gyermekek közelebbről ismerhessék meg a látássérültek életét. A játékos foglalkozásokon a diákok lefedett szemmel, saját élményeken keresztül betekintést nyerhetnek a látássérültek mindennapi tevékenységeit megkönnyítő segédeszközök, a Braille írás-olvasás világába, valamint izgalmas (illatos és lábbal tapintható) kihívások elé nézhetnek a kert gyógynövényeinek és különböző érdekes talajtípusainak köszönhetően. Mindemellett személyesen találkozhatnak látássérült emberekkel, akikkel őszintén beszélgethetnek az őket érintő problémákról, nehézségekről, de arról is, miként élhet egy látássérült személy a fogyatékossága által állított korlátok ellenére is kiegyensúlyozott, tartalmas életet. Szeretnénk elősegíteni mindezzel a gyermekek látássérültekhez való pozitív viszonyulását, annak a szemléletmódnak a kialakítását, amellyel elsősorban emberként tudnak tekinteni a látássérültekre, akiknek az életében a fogyatékosságuk csupán az egyik meghatározó (sok területen más életet eredményező) tényező.

Kulcsszavak: empátia; szemléletformálás; integráció; tolerancia; elfogadás; perspektíva tágítása; érzékek fejlesztése

 

Részletékért és időpont egyeztetéshez kérjük, keresse munkatársunkat az info@millenniumhaza.hu e-mail címen.

Időpontok: szeptember 13., október 18.

Múzeumpedagógiai foglalkozás: 500 Ft/fő
2 fő kísérőpedagógusnak a részvétel ingyenes.