Audio-guide

A Millennium Háza a Liget Budapest Projektnek köszönhetően átfogó műemléki rekonstrukció keretében újult meg 2017-2019 között. De vajon milyen titkokat rejt a Városliget legrégebbi épületének és Rózsakertjének különleges története? Kattintson a címre és kövessük végig együtt a Millennium Háza eddig betöltött funkcióit a hosszú évek alatt, és azt, hogyan vált mára igazi közösségi térré, élményközponttá. Emellett megismerhetjük a Zsolnay díszítőkerámiák jellegzetességeit, a ház legszebb neoreneszánsz stílusjegyeit és a Városliget történetét. 

Ajánljuk mindazok figyelmébe, akik érdeklődéssel figyelik a Városliget fejlődését és szívesen mélyülnek el a régi történetekben. 

A Liget Rózsakertje
A megújuló Liget legszínesebb helyszíne 1500 rózsatővel.
Uploaded: 2023/03/01
A Városliget története
A Városliget a világ egyik első közparkjaként lett kialakítva, amely mindig is fontos szerepet töltött be a fővárosiak életében.
Uploaded: 2023/03/01
A Millennium Háza tervezője
Pfaff Ferenc építész a 19. század végén és a 20. század elején élt és alkotott.
Uploaded: 2023/03/01
Futóindák és szárnyas oroszlánok -Neoreneszánsz stílusjegyek az építészetben.
Pfaff Ferenc épülete nem csak a kiállítás egyik legszebb műve lett, hanem a mai napig páratlan ékszere a Városligetnek, köszönhető ez többek között a különleges, neoreneszánsz stílusának.
Uploaded: 2023/03/01
A káprázatos Zsolnay díszítés
A Városliget legidősebb épülete, a Millennium Háza nem csak a megépülésekor - a 19. században - kápráztatta el a szemeket Zsolnay díszítésével, de a 21. század emberét is lenyűgözi.
Uploaded: 2023/03/01
A Liget legidősebb épülete - A Millennium Háza története és funkciója
Nem is gondolnánk, hogy ez a gyönyörű Zsolnay ékszerdoboz a Városliget legidősebb épülete.
Uploaded: 2023/03/01
A megújult Millennium Háza
A Millennium Háza a megújuló Városliget egyik ékköve, mely egyben jelképe is a tradíciót óvó, a park és a művészetek kapcsolatát integráló Liget Budapest projektnek is.
Uploaded: 2023/03/01

Tartson velünk vezetett, tematikus sétáinkon is!