DIY videók

Millennium Háza – készítsd el: faun álarc
Különböző néven, de több ókori kultúra mitológiájában is találkozhatunk a faunnal. A faun elnevezés a római mitológiából ered, félig ember, félig kecske kinézetű mitológiai lényről van szó, nagy göndörhajjal. A történetek szerint könnyelmű, vidám, csúfolódó figurák, akik gyakran grimasszal az arcukon vannak megörökítve rajzok, festmények vagy szobrok formájában. Ugyanez a lény a görög mitológiában is megjelenik, ott Szatír néven. Tudtad, hogy a Millennium Háza díszítő elemei a híres Zsolnay porcelán gyárban készültek? Az épület 2019-es restaurálása óta a Faun fejek is megújulva ragyognak teljes pompájukban az épületet díszítve. Ha erre jársz nézd meg milyen arcot vágnak és számold meg hányan találsz belőle! Otthon te is könnyen átváltozhatsz faunná. Nincs más dolgod, mint követned a videót, ahol lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan tudsz faun maszkot készíteni, amivel aztán kipróbálhatod a legbolondosabb faun grimaszokat is.
Uploaded: 2023/04/03
Millennium Háza – készítsd el: sárkány
A sárkányokat gyakran gonosz, de esetenként segítő vagy szerencsehozó karakterként/ figuraként ismerjük. Kultúrától függően különböző módon jelennek meg történetekben és legendákban a sárkányok. Az európai és perzsamitológiából ismert sárkányok veszedelmesek és ellenségesek, de a kínai kultúrában például jóságos lényként szerepel, a keresztény vallás sárkányai pedig a sátánt szimbolizálják. A magyar honfoglalás idején a sárkány szimbóluma tisztséget jelölt, napjainkban az általunk ismert magyar mesékben-népmesék többségében azonban negatív szerepkőként találkozhatunk vele. Színük változatos lehet, ahogy fejük száma is (általában 3,7,12) és gyakran emberi tulajdonságokkal vannak felruházva. Látogass el hozzánk Millennium Házába és ha elég szemfüles vagy, az épület homlokzatát megfigyelve találhatsz pár sárkányt ábrázoló szobrot! Addig is tarts velünk, a videó segítségével készítsd el otthon saját sárkányodat!
Uploaded: 2023/04/03
Millennium Háza – készítsd el: rózsa
Tudtad, hogy a rózsának nagyjából 200 különböző faját ismerjük, melyeknek legtöbbje 2-5 méteresre nő, de a kúszó típusa akár a 20 métert is elérheti? A Millennium Háza előtt egy varázslatos rózsakertet láthattok, mely nem kevesebb, mint 1500 rózsából áll. Gyertek el, barangoljátok be a kertet, figyeljétek meg, hogy vajon milyen típusú rózsák találhatóak itt! A kert ösvényein elhelyeztünk táblákat, itt elolvashatjátok melyiknek mi a neve. A videóban mutatunk egy egyszerű módszert, hogy tudtok hasonló, mutatós rózsákat készíteni mindössze pár eszköz segítségével.
Uploaded: 2023/04/03