TANÓRA A ZÖLDBEN – ISMERD MEG A LIGET LAKÓIT! kép

TANÓRA A ZÖLDBEN – ISMERD MEG A LIGET LAKÓIT!

Irány a szabadba! A Városliget csodás parkja nem csak intézményünknek ad otthont, hanem számos állat- és növényfajnak is, melyek egytől-egyig fontos szerepet játszanak a természet körforgásában. Egy kihelyezett környezetóra keretében a gyerekek testközelből ismerhetik meg a Liget élővilágát, erdészeti szakember vezetésével. A foglalkozás kreatív workshoppal is kiegészíthető.

Kulcsszavak: fenntartható fejlődés; növény-és állatvédelem; összhangban a természettel; környezetismeret; friss levegő

A foglalkozások előzetes bejelentkezés alapján érhetők el, kizárólag szerdai napokon.

Részletékért és időpont egyeztetéshez kérjük, keresse munkatársunkat az info@millenniumhaza.hu e-mail címen.

A foglalkozásokra az adott hónap végéig lehet bejelentkezni, a programok megvalósítását a következő hónapra tudjuk biztosítani.

Múzeumpedagógiai foglalkozás: 500 Ft/fő
Múzeumpedagógiai foglalkozás + művészeti workshop: 1000 Ft/fő
Két fő kísérőpedagógusnak a részvétel ingyenes.

Választható tematikák korosztályok szerint:
Óvodásoknak:

  • Érzékszervek és érzékelés

Játsszuk azt, hogy érzékelünk! Hogyan látnak a rovarok? Jobban szagolnak-e nálunk a kutyák? Hányféle hallás létezik? Mire jó a bajusz? 

  • Évszakok az Ligetben

Hogyan készülnek az állatok az őszre? Milyen képet mutat az őszi erdő és a városi park? Mikor érdemes termést gyűjteni? Hogyan gondoskodjunk a madarakról télen? Melyek a tavasz első virágai? Fiókák, kölykök, porontyok a tavaszi Ligetben. Ősszel, télen és tavasszal is várunk egy kellemes, felfedező sétára!

  • Mozogj állati módra

Lassú, mint a lajhár - fürge, mint a mókus? Utánajárunk a népi mondásoknak, megfigyelve, hogyan is mozognak az állatok. Kúszás, mászás függeszkedés, ugrás, járás, repülés – hogyan alkalmazkodtak az állatok a mozgásukkal is környezetükhöz a sikeres fennmaradásuk érdekében? Figyeljük meg, majd játsszuk el!

1-4. évfolyam:

  • Tyúk vagy a tojás

Mit nevezünk tojásnak, és milyen részekből áll? Milyen állatok raknak tojást? Miben különbözik a madarak tojása a hüllőkétől, és miért nem tojás a békapete? Tényleg egyforma-e két tojás? Hogyan költik ki a tojásaikat a madarak, és hogyan a hüllők? Gondozták-e az utódaikat a dinoszauruszok? Kik azok a tojásrablók? Utazás a tojás körül.

  • Érzékszervek és érzékelés

Melyek az érzékszerveink? Hogyan történik az érzékelés? Hogyan látnak a rovarok? Jobban szagolnak-e nálunk a kutyák? Hányféle hallás létezik? Mire jó a bajusz?