NEO Kortárs Művészeti Tér

NEO Kortárs Művészeti Tér

A NEO Kortárs Művészeti Tér küldetése, hogy a világ legjelentősebb kortárs képzőművészeit bemutató kiállítótérré válhasson Budapesten a Városligetben. Ha nemzetközi párhuzamot keresnénk akkor talán a londoni Kensington Gardens parkban található Serpentine Gallery áll legközelebb a NEO által felvállalt misszióhoz: elhelyezkedésében, megjelenésében és funkciójában is.

A Városliget Zrt. szervezeti keretei között és a Szépművészeti Múzeum szakmai mentorálásával működő NEO a Szépművészeti Múzeummal, a Műcsarnokkal és a rövidesen felépülő Új Nemzeti Galériával együtt az egyedülálló és sokszínű, parkba ágyazott képzőművészeti intézményegyüttes fontos, egyedi küldetésű eleme. 
A Millennium Házában kialakított 350 négyzetméteres kiállítótér lehetőséget ad a kortárs művek és installációk széles spektrumának a bemutatására. A NEO célja, hogy aktív szakmai együttműködést alakítson ki művészeti felsőoktatási intézményekkel is.  Mindezek mellett a művészeti tér nagy hangsúlyt kíván fektetni a művészetek edukatív célú közvetítésére, ennek érdekében tárlatvezetéseket és múzeumpedagógiai foglalkozásokat is szervez, minden korosztály számára.

Korábbi kiállítások

WILLIAM KENTRIDGE: LÁGYABBAN JÁTSZD A TÁNCOT
2022. június. 20. – október 2.
kurátor: Fehér Dávid

 

 

A VÁROSLIGET TÖRTÉNETE

A Millennium Háza a Városliget története című kiállítással nyitotta meg kapuját 2019-ben. A digitális technológia megoldásait alkalmazó, kiemelten gyerekbarát kiállítás célja volt, hogy egy interaktivitásra épülő időutazásra hívja a látogatókat.
A kiállítás 7 állomáson keresztül mutatta be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében.