Programok

Pedagógusoknak - iskolai csoportoknak szóló programok

Ismerje meg iskolai csoportoknak szóló programjainkat!

A tantervbe illeszkedő, a Városliget története c. kiállításra épülő vezetések és workshopok a tananyag komplex elsajátítását teszik lehetővé az alsós vagy felsős diákok számára.

A programok 2021. októbertől minden csütörtökön vagy pénteken 10:00 - 15:00 között szervezhetőek, előzetes egyeztetést követően.
Szülinapi zsúr a Millennium Házában

Kalandokban bővelkedő, izgalmas születésnapi zsúrra vágyszi?

Nálunk megtaláljátok!

A Fabrika Műhely évtizedes tapasztalata és a Millennium Háza különleges helyszíne együtt garantálja a felejthetetlen születésnapi bulit!

Manó könyvek családi nap: Fodor Marcsi könyvbemutató és kapcsolódó gyerekprogramok

Fodor Marcsi 20 rendkívüli magyar, akit az egész világ ismer c. könyvének bemutatójára invitáljuk szeretettel a gyerekeket és szüleiket, nagyszüleiket a Millennium Házába 2021. szeptember 25-én 16:00 - 18:00 óra között! 

A könyvbemutatón ehhez kapcsolódva érdekes és szórakoztató programokkal készülünk az egész családnak: beszélgetéssel a szerzővel, játékos előadásokkal, nyomozással a kiállítótérben, valamint művészeti workshoppal.

Szeretettel várunk mindenkit!

A RÉSZVÉTEL INGYENES.


Mille Műhely - alkotóműhely napközi helyett

Az egész napos iskolai koncentráció után alkotni hívjuk a gyerekeket, ahol nem baj, ha folyik a festék, maszatos lesz az asztal. Múzeumpedagógiai foglalkozásainkon az alkotásé és a kreativitásé a főszerep. Jobban teszed, ha a játszós pólódban jössz!

Időpontok: 2021. szeptember 16-tól minden csütörtökön 14.00-15.00 között.

Ajánlott korosztály: 6-9 év

Jegyár: 1000 Ft/ gyerek

Aktív 60+

Két részes, idősebbeknek szóló program. Az első részben a résztvevők a Millennium Háza tartalmaival ismerkedhetnek meg, mint az itt található Városliget története című kiállítás, a Pfaff Ferenc által tervezett ház, illetve az épület előtt található rózsakert, annak kultúrtörténeti és botanikai vonatkozásaival.

Az első részt követően alkotásra hívjuk látogatóinkat, hogy a kreativitásnak és a finommotorikának is teret adjunk.

A foglalkozások hangulatát az adott témához, évszakhoz válogatott slágerek hallgatásával, valamint egy forró teával tesszük még kellemesebbé.

Időpontok: 2021. szeptember 23-tól minden hónap harmadik csütörtökön 10:00-12:00 óra között.

Jegyár: 1500 Ft/fő


Családi vasárnap - színes programkavalkád

Izgalmas programsorozattal várunk kicsiket és nagyokat a Millennium Házában! Alkalmanként változóan zene, irodalom, művészet és sok-sok kreativitás fogadja az ide érkezőket. A komplex, két részből álló program második felében művészeti workshopon vehetünk részt, mely a foglalkozás adott témájához kapcsolódik.


Időpontok: 2021. október 3-tól minden vasárnap 10:00-12:00 óra között.

Ajánlott korosztály: 5-12 év

Jegyárak: Páros Szülő-Gyerek jegy 1500 Ft. Minden további Szülő és Gyerek jegy ára egységesen 500 Ft.


Őszi szünidei gyerek foglalkozások

Szünetelő nagyszülők és unokák a Ligetben

Hogy mivel üsd el az időt az őszi szünetben? Nekünk van egy jó javaslatunk! Hozd el nagymamádat vagy nagypapádat, és ugorj be hozzánk egy közös kalandra! A három nap során az Állatkertet, a Gundel-palacsintát és a Széchenyi fürdőt ismerjük meg közelebbről a kiállítótérben/a Városliget története c. kiállításban, utána pedig a műhelyben együtt alkothattok mindenféle klassz dolgot a nagyszülőkkel.

Ugye Ti is eljöttök?


Időpontok: 2021. október 27-28-29-én 10:00-11:00 óra között

Jegyárak: Páros jegy, unoka+nagyszülő: 1.500 Ft. Minden további résztvevő: 500 Ft/ fő

„Tégy egy lépést!” Esélyegyenlőségi napok a Millennium Házában Szakmai nap osztályoknak és pedagógusoknak

A Millennium Háza bemutatja a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI és a KórházSuli Alapítvány összefogásából megszületett rendezvényét.

A különbségeink sokszor eltávolítanak minket egymástól, pedig annyi mindenben hasonlítunk. Ismerd meg, hogy milyen az élet kerekesszékben, vakon vagy egy betegség következményeit hordozva! Gyere el a válaszok hétvégéjére, hogy a következő találkozásunkkor ismerősként üdvözölhessük egymást!

A program fővédnöke: Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár

A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Jelentkezési lap ITT!


„Tégy egy lépést!” Esélyegyenlőségi napok a Millennium Házában Családi nap

A Millennium Háza bemutatja a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI és a KórházSuli Alapítvány összefogásából megszületett rendezvényét.

A különbségeink sokszor eltávolítanak minket egymástól, pedig annyi mindenben hasonlítunk. Ismerd meg, hogy milyen az élet kerekesszékben, vakon vagy egy betegség következményeit hordozva! Gyere el a válaszok hétvégéjére, hogy a következő találkozásunkkor ismerősként üdvözölhessük egymást!

A program fővédnöke: Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár

A RÉSZVÉTEL INGYENES! Minden korosztályt szeretettel várunk!


Városliget története c. kiállítás tárlatvezetéssel

A Millennium Házában magyar nyelvű tárlatvezetéssel tekinthető meg a Városliget története című kiállítás.


7 állomáson keresztül mutatjuk be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében. Utazhatunk a kontinensen elsőként, 1896-ban megnyitott Millenniumi földalatti vasúton, vagy lapozgathatjuk a 6 tonnás pop-up bookot.


A kiállítás egyik legemlékezetesebb pontja a Hősök terén látható Millenniumi emlékmű egyik fő alakjának, Gábriel arkangyalnak a méretarányos mása, akivel a résztvevőknek lehetősége van szelfit készíteni!

Háztörténeti séták

A Millennium Háza megnyitását követően házbemutató sétákkal várjuk a látogatókat! A séták keretében az 1885-ben épült Kiállítási Műcsarnok történetéről és megújulásáról, illetve a Millennium Háza jövőjéről mesélünk az érdeklődőknek.Városliget története c. kiállítás

A digitális technológia megoldásait alkalmazó, kiemelten gyerekbarát kiállítás célja, hogy egy interaktivitásra épülő időutazásra hívja a látogatókat.


A kiállítás egyik legemlékezetesebb pontja a Hősök terén látható Millenniumi emlékmű egyik fő alakjának, Gábriel arkangyalnak a méretarányos mása, hiszen eddig még senkinek nem volt lehetősége a 36 méter magas oszlopon álló szoborral szelfit készíteni!

Jegyvásárlás