ÉTTEREM

A Millennium Kávéház egy igazi kis ékszerdoboz a Városliget szívében. A hely arra hivatott, hogy egy külvilágtól elzárva, századfordulós hangulatával visszahozza a boldog békeidők emlékezetét. Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket, akik néhány órára elfelejtkeznének az idő múlásáról, és kalandoznának egyet a régi magyar konyha különlegességei közt, és azokat is, akik festői környezetben, Budapest szívében szeretnének rendezvényeiknek otthont adni.

A 130 éves Millennium Háza egy különleges kávéházat és éttermet is magában rejt, amely patinás környezetben eltöltött tradicionális eseményeknek, kellemes ebédeknek, munkahelyi vacsoráknak és kávézásoknak kínál különleges hangulatú helyszínt. A híres Zsolnay-kerámiák övezte aranykori miliőben történő látogatás felér egy illatokkal és ízekkel övezett időutazással. 
Az étterem terasza a Városliget fái alatt a nyugalom szigete, amely kényelmes ülőalkalmatosságokkal, ízléses berendezéssel és árnyékolókkal teszi kényelmessé és emlékezetessé az itt elköltött reggelit, vagy uzsonnát.

A konyháról

Ha az ember kezébe vesz egy századfordulós magyar szakácskönyvet, az első, ami rögtön szembetűnik, hogy sokkal gazdagabb tradicionális konyhát vittek az akkoriak. Az alapanyagok tekintetében sokkal több húsfélével és zöldséggel dolgoztak, és az elkészítési módok is jóval változatosabbak voltak. Az, amit mi ma magyar konyhának hívnak az csupán egy vékony kis szelete az egykorinak.
Akkoriban ettek kappant, galambot, békacombot, vaddisznót, mindenféle folyami halat és rákot, több száz módon elkészítve: levesek, szószok, piték és pástétomok formájában. Ezért fogant meg a gondolat, hogy a századfordulós recepteket újra életre hívva, és némiképp úgy restaurálva, hogy a jelenkor emberének ízlésének is megfeleljen.
Ez a nehéz művelet igazi kihívásnak bizonyult, de a séf és munkatársainak meggyőződése, hogy jókat enni az alapvető jóllét egyik fontos feltétele. Így Budapest újjászületett parkjában újra gondolták és életre hívják a millenniumi magyar konyhaművészet remekeit.
Az étterem tavaszig kávéházként üzemel, majd tavasztól á la carte étteremként üzemel tovább.
A Millennium Kávéház nyitvatartásáról és az étlapról kérjük a kávéház oldalán érdeklődjenek.