objektív/szubjektív: Korniss Péter fotográfus és Vaskuti Gergely pszichológus kép
objektív/szubjektív: Korniss Péter fotográfus és Vaskuti Gergely pszichológus kép

objektív/szubjektív: Korniss Péter fotográfus és Vaskuti Gergely pszichológus

A rendhagyó tárlatvezetésen Korniss Péter fotográfus, fotóriporter és Vaskuti Gergely pszichológus beszélgetnek egymással – fényképekről, motivációkról, sorsokról.

Mi hívta életre a felvételeket? Mit jelentenek az alkotó számára és miket szólít meg a pszichológusban? Mennyiben örökölt, „készen kapott” a sorsunk és mennyiben vagyunk a „magunk urai”? Milyen erők húznak a már ismert, kitaposott útra és mivel jár megtörni a hagyományokat, sok generációs mintákat?
Fotográfus és pszichológus – két eltérő hivatás találkozik a „sorsok” témakörében. Életek és életutak megismerésében, megértésében és visszatükrözésében.
Rendhagyó tárlatvezetések és fotós workshopok a NEO Kortárs Művészeti Térben a mélység/élesség – Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből c. kiállításunkhoz kapcsolódóan.
A városligeti Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Térben látható mélység/élesség című fotókiállítás a 19-20. század alkotásait mutatja be 1852-től napjainkig, válogatva a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből. A hét tematikus blokkból álló (mozdulat, város arcai, arcok, táj, trompe-l’œil, erőszak, arcai, sorsok) kiállítás kb. 150 alkotást ölel fel. Kiemelet alkotók: Richard Avedon, Robert Capa, Munkácsi Márton, Brassai, André Kertész, Edward Steichen, Don McCullin, Yousuf Karsh, Lucien Hervy, Angelo, Szabó Dezső, Korniss Péter.
Várunk mindenkit a kiállítás kísérőprogramjaira, ahol közelebbről ismerhetjük meg a műveket olyan alkotók tolmácsolásában, akik saját szakmájukon, művészetükön keresztül, szubjektív megközelítésben láttatják és értelmezik a fotókat. A megívott szakemberek és művészek a táncművészet, a hadi tudósítás, a pszichológia, a portré- és instafotózás, zene vagy éppen a slam poetry eszközeivel reflektálnak a fotók mögött rejlő kérdésekre, keresve a kapcsolódást a fotográfia és más művészeti ágak között.

Dátum: 2024. május 2. 18:00
 

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK
DÍJTALAN BELÉPŐ CSAK LÁTOGATÁSKOR A HELYSZÍNEN IGÉNYELHETŐ A JOGOSULTSÁG IGAZOLÁSÁVAL.
Programon való részvételhez a díjtalan belépő mellé programjegy váltása kötelező, amely ára 2000 Ft, amely a helyszínen váltható.
A kedvezményes árú jegyek 50%-os áron érhetők el 26 év alatt vagy 62 év fölött.
A jegy megvásárlásával elfogadja az intézmény látogatói szabályzatát.
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy az eseményen fotók és videók készülhetnek!