Integrált családi vasárnap | Sportolj csukott szemmel! - vak sportágak a LÁSS Egyesület közreműködésével kép
Integrált családi vasárnap | Sportolj csukott szemmel! - vak sportágak a LÁSS Egyesület közreműködésével kép

Integrált családi vasárnap | Sportolj csukott szemmel! - vak sportágak a LÁSS Egyesület közreműködésével

A LÁSS Egyesület a Magyar Paralimpiai Bizottsággal együttműködésben különféle izgalmas sportokat hoz Nektek integrált családi vasárnapunkra. Gyertek, és próbáljátok ki mindet!

Vakfoci:
Szereted a focit? Ügyesen bánsz labdával? Mi lenne, ha bekötnénk a szemed?
A vakfociban a 4 mezőnyjátékos bekötött szemmel, egymással folyamatosan kommunikálva igyekszik eljuttatni a csörgő hangot adó labdát az ellenfél kapujába. Ott azonban egy látó kapus várja és igyekszik kivédeni a lövést. A vakfoci egyike azon sportágaknak, melyet könnyedén lehet játszani vegyes (látó és nem látó) csapattagokkal, ugyanis a mezőnyjátékosok szemfedőt viselnek. Emellett látó segítők a pálya széléről segítik társaikat.
Vak pingpong, avagy showdown
Verhetetlen vagy pingpongban? Vagy épphogy csak tanulgatod a játékot? Jó hírünk, ha akármelyikre igennel válaszoltál, a VAK asztaliteniszt neked találták ki.
Kicsit hosszabb ütő, peremmel ellátott pálya, középen plexivel elválasztva, mely alul szabadon hagy egy sávot. A bekötött szemű játékosok a csörgő kis labdát igyekeznek az ellenfél hálójába gurítani.
Vak darts
Pontosan célzol? És csukott szemmel?
A vak dartsnál két játékos alkot egy csapatot, az egyiküknek be van kötve a szeme, ő fog dobni, míg látó társa instruálja, segíti a célzásban.

Dátum: 2024. április 7. 10:00

Jegyár: 500 Ft / fő