Családi vasárnap | Árnyak képe, napnyomat kép
Családi vasárnap | Árnyak képe, napnyomat kép

Családi vasárnap | Árnyak képe, napnyomat

Cianotípia készítés a mélység/élesség - Remekművek a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteményéből c. fotókiállításhoz kapcsolódóan.

A kiállítás segítségével felfedezzük a kezdeti és a hagyományos analóg fotó- és laboreljárások módjait, alapanyagait, menetét, eszközeit.
A művészeti foglalkozás során megismerkedünk a használt folyadék összetevőivel, majd elkészítjük a fényérzékeny lapunkat. Amíg ez szárad, összegyűjtjük vagy elkészítjük a nyomat kompozíciójához az alapanyagokat. A napfény által megvilágított lapokból a nem aktiválódott részeket vízzel kimossuk. A végén pedig elgyönyörködünk az így elkészült, egyedi műalkotásunkban, melyet természetesen haza is vihetünk!
A foglalkozást Tábori Tamara grafikus, tipográfus tartja.

Dátum: 2024. április 21. 10:00

Jegyárak: 2000 Ft/gyerek; 500 Ft/szülő ill. kísérő, max. 2 fő

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK
A program látogatói számára az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes. A kedvezmény igénybevételéhez érvényesítése parkoló- és kiállításjegyét a Millennium Háza pénztárában.
A program csak korlátozott számú látogatót tud befogadni, ezért kérjük látogatóinkat, hogy minden gyerekkel maximum 2 fő felnőtt kísérő érkezzen, így elősegítve, hogy minél több gyerek tudjon részt venni az eseményen.