További információ és jegyvásárlás
Budapest a világvárossá válás útján - egyéni és csoportos séta kép
Budapest a világvárossá válás útján - egyéni és csoportos séta kép

Budapest a világvárossá válás útján - egyéni és csoportos séta

A különleges séta során nemcsak a korszakkal és a művészeti ágakkal ismerkedhetünk meg, hanem a Zsolnay család történetével is. 

Három ikonikus épület a századfordulóról a Városliget környezetében: Millennium Háza, Klösz villa, Kőrössy-ResoArt villa
A 19. század végére a Városliget közvetlen szomszédságában egy elegáns polgári negyed fejlődött, ahol a gyárosok, nagykereskedők, orvosok mellett több sikeres építész és művész épített villát.
Sétánkon bemutatjuk a korszak építészetének három remekművét, a Városligetben egyedülálló Zsolnay díszítéssel készült Millennium Házát, a Resonator Parkban álló klasszicista Klösz villát, valamint a szecesszió gyöngyszemét a Kőrössy-ResoArt villát.
1894-ben leginkább klasszicista elemekből épült Klösz György, a magyarországi városfotózás úttörőjének egykori lakóháza és műterme. Később itt működött a Klösz György és Fia Műintézet Rt., amely nem csak fényképezéssel foglalkozott, hanem kialakította az ország első képeslap nyomdáját.
A ResoArt Villát 1899-ben Kőrössy Albert Kálmán építész tervezte a családja számára. A szecesszió gyöngyszemeként is emlegetett villaépületen a szecesszió magyaros irányvonala elegyedik a francia art nouveau és a német Jugendstil stílusjegyeivel.
A Városliget szívében álló Millennium Házát Pfaff Ferenc tervezte az 1885-ös Országos Általános Kiállításra. A Műcsarnokként funkcionáló épület a korabeli kritikák szerint - egyedülálló Zsolnay díszítésének köszönhetően - a kiállítás egyik legszebb eleme volt. Az épületdíszítmények terén igazi áttörést hozó pirogránit sem létezett még ekkor, így az 1884–85-ben kivitelezett épületre még hagyományos eljárással készült, ólommázas majolika-díszítmények kerültek.
Tartson velünk, és nézze meg azt a három épületet, amelyek együttesen tökéletesen szimbolizálják a századforduló Budapestjének hangulatát!

Jegyár: 4.900 Ft/ fő

A séta az épületek belső tereit nem érintik, a ResoArt-Zsolnay gyűjtemény megtekintését nem foglalja magába!

A séta a Millennium Háza Rózsakert felöli főbejáratától indul.

A séta a Kőrössy villa kertjében fejeződik be, a buszokkal nem megyünk vissza a Millennium Házába.

A séta kültéren kerül megrendezésre, ezért az időjárásnak megfelelő öltözet és kényelmes lábbeli viselete javasolt.
A sétát rossz idő esetén is megtartjuk.
A séta Városligeti fasorban megrendezett és városligeti helyszínei között zárt elektromos busszal szállítjuk a résztvevőket.
A programra online megváltott belépőjeggyel, az első két óra parkolás a Múzeum Mélygarázsban ingyenes az adott napon. 

További sétáink