Jegyet veszek
Aktív 60+ | A XIX. századi magyar nők világa, előadás kép

Aktív 60+ | A XIX. századi magyar nők világa, előadás

Kulturális kikapcsolódásra invitáljuk az idősebb korosztályt.  Az alkalmak első felében előadáson, vezetett sétán vehetnek részt, melyet közös, vidám hangulatú alkotás követ egy csésze tea mellett a Millennium Háza foglalkoztatótermében.

Az előadás során bepillantást nyerünk a századfordulón élő nők mindennapi életébe, munkájába, küzdelmébe, különleges szokásaiba és nem utolsó sorban a divat akkori érdekes világába. A szigorú szabályoknak nehéz volt megfelelni, de, mint mindig voltak, akik a saját útjukon jártak, élesen szembe menve az akkori elvárásokkal. Kik voltak ezek a sokunk számára alig ismert lázadók, vagy úttörők, akik teljesen új szerepeket kínáltak a korabeli hölgyeknek? A XIX. században kialakult erkölcsi útmutatók milyen módon befolyásolják vagy térnek el a mai nők világától? Az előadás ezekre keresi a választ úgy, hogy e közben néha meghökkentő, néha humoros anekdotákkal fűszerezi és illusztrálja mondani valóját.
Workshop

A workshopon a közelgő nemzeti ünnepre hangolódva nemzeti színű zsinórékszereket készítünk, Laborfalvi Róza után szabadon.

Szeretettel várjuk törzsvendégeinket és az újonnan becsatlakozókat is! Minden második csütörtökön, két részben, 10:00-12:00-ig.
Jegyár: 2000 Ft/fő