PARKTÖRTÉNETI SÉTA a Városliget megújult részein csoportoknak kép

PARKTÖRTÉNETI SÉTA a Városliget megújult részein csoportoknak

A múlt-jelen séta keretein belül egy izgalmas időutazásra invitáljuk az érdeklődőket, melynek során megismerkedhetnek a Városliget történetével és, hogy milyen utat járt be a Liget az 1800-as évektől napjainkig a parkosítás és a benne található épületek fejlesztése tekintetében egyaránt.

Épületek, terek, parkok, melyek mellett nap, mint nap elmegyünk, pedig számtalan titokzatos, izgalmas helyet, elfeledett kincseket tartogatnak számunkra. Az elmúlt 200 évben fontos és nagyszabású kiállítások, rendezvények, események színtere volt a Liget, így a Városerdő arculata folyamatosan változott. Lombos fái alatt kialakított sétányokon híres mesterek szobrai, Madárbarátok Tanösvénye, különleges növényeket rejtő Kis-Botanikus kert és egyéb érdekességek várják az érdeklődőket.  
Liget sétánkon egy kellemes séta keretében  ismerhetik meg a Városliget történetét és, hogy milyen utat járt be a Liget az 1800-as évektől napjainkig a parkosítás és a benne található épületek fejlesztése tekintetében egyaránt.

A csoportos vezetésre jelentkezést az esemény időpontja előtt 60 órával zárjuk. 

Időpontok egyeztetésére és foglalására a ligetsetak@ligetbudapest.hu címen van lehetőség.

Liget Budapest: elkészült a Mőcsényi Mihály Botanikus kert
Uploaded: 2023/04/26