További információ és jegyvásárlás
MILLENNIUM X ZSOLNAY | Millennium Háza épülettörténeti séta csoportoknak kép

MILLENNIUM X ZSOLNAY | Millennium Háza épülettörténeti séta csoportoknak

Ismerje meg a Millennium Háza kalandokkal és változásokkal teli életét, a műcsarnoktól a hadikórházon át a Kertem romkocsmájáig, majd egészen napjainkig, a NEO Kortárs Művészeti Tér megalakulásáig.

A Millennium Háza épületén található az első Zsolnay Vilmos által középületre tervezett kültéri majolika díszítés. A híres pirogránit mázzal való kísérletezést Zsolnay ekkor kezdte meg. A Millennium Házán használt ólommázas majolika díszítés a világhírnevet meghozó, titkos összetevőjű pirogránit máz kapuja volt.
A séta keretében megnézzük az 1885-ben épült Kiállítási Műcsarnok (régi Olof Palme ház, mai Millennium Háza) épületét és Zsolnay díszítőelemeit, valamint megismerjük az épület történetét kezdetektől napjainkig. 
A séta során a résztvevők nem csak a házat ismerhetik meg, hanem az épülettel szemben található 1500 tőből álló rózsakertet és a kert ékét, a Zsolnay szökőkutat is. Valamint a ház környezetében található szobrokról és a millenniumi kiállítás pezsgő időszakáról is sok érdekességet megtudhat, ha velünk tart ezen az izgalmas időutazáson.

Millennium Háza épülettörténeti séta időpontok csoportok számára:
szerda 15:00 
szombat 10:15
vasárnap 12:00

A csoportos vezetésre jelentkezést az esemény időpontja előtt 60 órával zárjuk. 

Liget Budapest - Így újul meg az Olof Palme Ház
Uploaded: 2023/04/26
NEO Kortárs Művészeti Tér néven új kiállítótér nyílt a Városligetben
Uploaded: 2023/04/26