LIGET SÉTÁK - tematikus, vezetett túrák EGYÉNI ÉRDEKLŐDŐKNEK kép

LIGET SÉTÁK - tematikus, vezetett túrák EGYÉNI ÉRDEKLŐDŐKNEK

Szeretettel várjuk Önöket vezetett városligeti barangolásainkra!

EGYÉNI ÉRDEKLŐDŐKNEK SZÓLÓ VEZETETT SÉTÁK

Szeretettel várjuk Önöket vezetett városligeti barangolásainkra! A Millennium Háza tárlatvezetőinek segítségével felfedezhetik a Liget ismert helyeit és titkos zugait, megismerhetik a park történelmét és bepillantást nyerhetnek a napjainkban is tartó fejlesztések folyamataiba. Ismerjék meg velünk a nemrégiben felújított Millennium Házát, a frissen épült Magyar Zene Házát, a Városligetbe hazaköltöző Néprajzi Múzeum új épületét és a park évszázadokon átívelő történelmét!

A séták nagy része szabad levegőn zajlik, fontos, hogy a résztvevők az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezzenek. A meghirdetett sétát eső esetén is megtartjuk.

6 éves kor alatt ingyenes!

Hasznos információk:

  • A séták időtartama: 60 perc
  • A belépőjegy ára: 1.500 Ft / fő
  • 6 éves kor alatt ingyenes.
  • Liget+ tagok kedvezményesen vásárolhatnak jegyet! A tagság kiváltása egyszeri és ingyenes regisztrációval IDE kattintva kezdeményezhető.
  • A jegyet online, vagy személyesen a Millennium Háza jegypénztárban nyitvatartási időben lehet megvásárolni.
  • Maximum létszám: 30 fő (csoportos foglalás esetén minimum létszám 9 fő)
  • Találkozási pont: Magyar Zene Háza sétánál kint a Magyar Zene Háza bejárata előtt (1146 Budapest, Olof Palme sétány 3-5.). A Néprazi Múzeum sétánál kint a Néprajzi Múzeum bejárata előtt (1146 Dózsa György út 35., Liget Budapest Látogatóközpont bejárat). A Millennium Háza és Parktörténeti sétáknál a Millennium Háza bejárata (1146 Budapest, Olof Palme sétány 1.)
  • Kutyák az intézménylátogatások miatt, illetve a parksétában érintett Botanikus kert miatt sajnos nem hozhatók.
  • A séták szabadtéri helyszíneket is érintenek és a vezetéseket esős időben is megtartjuk, ezért kérjük, mindig az időjárásnak megfelelően öltözzenek!
  • A séták akadálymentes környezetben zajlanak.

MAGYAR ZENE HÁZA épületséta

A nemzetközi szakma által 2021 egyik legjobban várt épülete, a már most számos díjat elnyert Magyar Zene Háza rengeteg meglepetést és érdekességet tartogat a közönség számára.

Tárlatvezetőink bemutatják az egykori Hungexpo területére felépített, Sou Fujimoto által tervezett formabontó épület természetbe álmodott koncepcióját, és a zeneiséget, amit kívül-belül magában rejt. A résztvevők bepillantást nyerhetnek abba is, hogy milyen kiállításoknak és programoknak ad otthont.

Látogatói információk:

Kiindulópont és érkezés: Magyar Zene Háza, főbejárat előtt

Helyszíni jegyvásárlás: Millennium Háza - Olof Palme sétány 1. 

Időtartam: kb. 60 perc

Jegyvásárlás online, vagy személyesen a Millennium Háza jegypénztárban nyitvatartási időben.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az épületséta a kiállítás és a Hangdóm megtekintését nem foglalja magába.

NÉPRAJZI MÚZEUM épületséta

A Néprajzi Múzeum impozáns épülete megannyi szépséget és különlegességet rejt magában. A vezetett séta során mindezekre fény derül, miközben a látogatók bejárják az épület fontosabb tereit, érintve többek között a világ kerámiáit bemutató látványtárat, valamint a Látogatóközpont fő látványosságát, a Budapest Aranykora és a Liget projekt makettet.

Az épületséta a kiállítás megtekintését nem foglalja magába.

Kiindulópont és érkezés: Néprajzi Múzeum

Jegyvásárlás online, vagy személyesen a Millennium Háza jegypénztárban nyitvatartási időben.

MILLENNIUM HÁZA háztörténeti séta

A séták keretében az 1885-ben épült Kiállítási Műcsarnok történetéről és megújulásáról, kiemelten a Zsolnay díszítőelemekről, illetve a Millennium Háza jelenéről mesélnek tárlatvezetőink az érdeklődőknek az épület körbejárása során. 

A résztvevők megismerhetik a Ház történetét a kezdetektől, nyomon követve milyen utat járt be azóta az intézmény mai profilja kialakulásáig, megcsodálhatják a Zsolnay majolikákat, és érdekes anekdotákat hallgathatnak a régmúlt időkből.

Jegyvásárlás online, vagy személyesen a Millennium Háza jegypénztárban nyitvatartási időben.

PARKTÖRTÉNETI SÉTA a Városliget megújult részein

A múlt-jelen séta keretein belül egy izgalmas időutazásra invitáljuk az érdeklődőket, melynek során megismerkedhetnek a Városliget történetével és, hogy milyen utat járt be a Liget az 1800-as évektől napjainkig a parkosítás és a benne található épületek fejlesztése tekintetében egyaránt.

Jegyvásárlás online, vagy személyesen a Millennium Háza jegypénztárban nyitvatartási időben.

 

Csoportok jelentkezését is várjuk külön időpontokban!

A programok kapcsán esetlegesen felmerülő kérdéseket az info@millenniumhaza.hu e-mail címen várjuk.