További információ és jegyvásárlás
NÉPRAJZI MÚZEUM épületséta csoportoknak kép

NÉPRAJZI MÚZEUM épületséta csoportoknak

A Néprajzi Múzeum impozáns épülete megannyi szépséget és különlegességet rejt magában. A vezetett séta során mindezekre fény derül, miközben a látogatók bejárják az épület fontosabb tereit, érintve többek között a világ kerámiáit bemutató látványtárat, valamint a Látogatóközpont fő látványosságát, a Budapest Aranykora és a Liget projekt makettet.

A Néprajzi Múzeum új épülete a Városligeti fasor parkhoz csatlakozó végében épült meg, amely terület az Andrássy út megépítése előtt hagyományosan a Liget kapujaként szolgált.
A múzeum új épületének földszintjén jött létre a Liget Budapest Látogatóközpontja annak érdekében, hogy a megújuló Városligettel kapcsolatban minden információt, újdonságot egy helyen elérjenek a látogatók, és a park intézményeinek programjaira egyszerűen és kényelmesen jegyeket is válthassanak. Mindezek mellett a központ részeként egy látványos és interaktív időutazáson is részt vehetnek a látogatók, amely Budapest Aranykora címmel a nemzet fővárosának legpezsgőbb és legsikeresebb történeti időszakát mutatja be, az 1867–1914 közötti Aranykort, amikor elődeink megteremtették Budapestet, Európa egyik legszebb és legprosperálóbb fővárosát.
A Néprajzi Múzeum impozáns épülete megannyi szépséget és különlegességet rejt magában. Az épület ikonikus formája mögött különleges műszaki megoldásokat is felvonultat. A vezetett séta során mindezekre fény derül, miközben a látogatók bejárják az épület fontosabb tereit, érintve többek között a világ kerámiáit bemutató látványtárat, valamint a Budapest Aranykora és a Liget projekt makettet.

Néprajzi Múzeum épületséta időpontok csoportok számára:
szombat 16:30

Az épületséta a kiállítás megtekintését nem foglalja magába.

Kiindulópont és érkezés: Néprajzi Múzeum információs pult, Műcsarnok felőli oldal

A csoportos vezetésre jelentkezést az esemény időpontja előtt 60 órával zárjuk. 

Időpontok egyeztetésére és foglalására a ligetsetak@ligetbudapest.hu címen van lehetőség.

Liget Budapest: megnyílt a Néprajzi Múzeum új épülete a Városligetben
Uploaded: 2023/04/26