Kiállítás kép

Kiállítás

A Millennium Háza a Városliget története című kiállítással nyitotta meg kapuját. A digitális technológia megoldásait alkalmazó, kiemelten  gyerekbarát kiállítás célja, hogy egy interaktivitásra épülő időutazásra hívja a látogatókat.
A kiállítás 7 állomáson keresztül mutatja be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében.  A látogatók utazhatnak a kontinensen elsőként, 1896-ban megnyitott Millenniumi földalatti vasúton, amely nemcsak a gyorsan fejlődő Budapest egyik büszkesége, hanem olyan műszaki, közlekedéstörténeti innováció is volt egyben, amely már megszületése pillanatában nemzetközi érdeklődést vívott ki magának. A vendégek a virtuális utazás során felkeresik a földalatti nevezetes megállóit. Ferenc József császár királyi kocsijában utazva feltárul előttünk a hajdani Operaház, az Állatkert, és az Artézi fürdő (azaz a Széchenyi fürdő) megálló is.

A Városliget története kiállítás 24 négyzetméteres pop-up könyvét “lapozgatva” megismerkedhetnek a Vajdahunyad vára, a korabeli Állatkert, a Széchenyi Gyógyfürdő, valamint a Műjégpálya történetével. A „könyvoldalakra” vetített mozgóképek a mesekönyv-illusztrációk képi világát varázsolják a látogatók elé.

A kiállítás egyik legemlékezetesebb pontja a Hősök terén látható Millenniumi emlékmű egyik fő alakjának, Gábriel arkangyalnak a méretarányos mása, hiszen eddig még senkinek nem volt lehetősége a 36 méter magas oszlopon álló szoborral szelfit készíteni!

A kiállításról bővebben ITT tájékozódhat.

2021. december 23-án utoljára látogatható a Városliget története c. kiállítás. 2022. február 3-tól megújuló programkínálattal várjuk kedves Látogatóinkat!
Jegyvásárlás