Óvodásoknak és 1-4. évfolyam számára kép

Óvodásoknak és 1-4. évfolyam számára

DIÁKMATINÉ - ki a Ligetbe! Tanóra a zöldben – Ismerd meg a Liget lakóit!

Erdőpedagógiai foglalkozás kisebbeknek a Budakeszi Vadaspark közreműködésében


Minden hónap negyedik keddjén, 8:00-9:00 / 9:30-10:30
Ajánlott korosztály: óvodások és 1.-4. osztály


A Városliget csodás parkja nem csak intézményünknek ad otthont, hanem számos állat- és növényfajnak is, melyek egytől-egyig fontos szerepet játszanak a természet körforgásában. Egy kihelyezett környezetóra keretében a gyerekek testközelből ismerhetik meg a Liget élővilágát, erdészeti szakember vezetésével. A foglalkozás kreatív workshoppal is kiegészíthető.

DIÁKMATINÉ - Szemléletformáló program a Vakok kertjében

Minden hónap negyedik keddjén, 9:00-10:00 / 10:30-11:30
Ajánlott korosztály: 1.-4. osztály


Szeretettel várunk mindenkit a Millennium Háza és a Vakok Általános Iskolája közös szervezésében a városligeti Vakok kertjében tartandó szemléletformáló foglalkozásainkra, melyek fő célja, hogy az ép látású gyermekek közelebbről ismerhessék meg a látássérült emberek mindennapi életét.
A játékos foglalkozásokon a diákok bekötött szemmel, saját élményeken keresztül kipróbálhatják a vak és gyengénlátó emberek életét megkönnyítő segédeszközöket, megismerkedhetnek a Braille írással, valamint izgalmas (illatos és lábbal tapintható) kihívások elé nézhetnek a kert gyógynövényeinek és különböző érdekes talajtípusainak köszönhetően.
Mindemellett személyesen találkozhatnak látássérült emberekkel, akikkel őszintén beszélgethetnek az őket érintő problémákról, nehézségekről, de arról is, hogy miként élhet valaki a fogyatékossága által állított korlátok ellenére kiegyensúlyozott, tartalmas életet.
Szeretnénk elősegíteni mindezzel a felnövekvő generáció látássérült emberekhez való pozitív viszonyulásának kialakulását, annak a szemléletmódnak az elsajátítását, amellyel elsősorban emberként tudnak tekinteni a valamilyen akadályozottsággal élő személyekre, akiknek ez a különbözőségük csupán az egyik tulajdonságuk a sok közül.