VÍZ+TARTÁS kép

VÍZ+TARTÁS

A foglalkozás célja, hogy a Víz+tartás c. kiállításban felvetett problémákra felhívjuk a figyelmet, és tudatosítsuk az egyén és a közösség felelősségét a vízvédelemben. 

A június 18-ig látogatható VÍZ+TARTÁS című kiállítás napjaink egyik égető feladatára, a felelős vízgazdálkodásra hívja fel a figyelmet az egyre nagyobb mértékben aszályosodó világunkban. A tárlat anyagát a Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Tér és a CAN Architects építésziroda vezetésével, a Petrik Lajos Technikum környezetvédelem szakos tanulóinak és a Győri SZC Hild József Építőipari Technikum diákjainak részvételével alakították ki, egy egyhetes intenzív kurzus során. A résztvevő iskolák tanulói tartalmas előadásokat hallgathattak víz és vízmegtartás témakörében olyan szakemberektől, mint a FŐKERT vagy a WWF munkatársai, a Duna Múzeum múzeumpedagógusai, valamint szakaszmérnök, gátőr, egyetemi tanár és építészek is prezentáltak munkásságukból. A témákat world café és kerekasztal beszélgetés formájában is feldolgozták a tanulók, illetve különféle térérzékelést segítő helyzetgyakorlatokban is részt vettek a kreatív alkotás előtt. A diákok a hét folyamán szerzett tudásanyagokból és inspirációkból kiindulva terveztek meg egy-egy kiállítási tablót és egy-egy, a Millennium Háza melletti térbe tervezett makettet, melyek mindennapi példákon keresztül inspirálják a látogatókat arra, hogy otthon, saját környezetükben is tegyenek a víz felelős felhasználásáért.
A kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozásokat szervezünk több korosztálynak. A foglalkozás célja, hogy a kiállításban felvetett problémákra felhívjuk a figyelmet, és tudatosítsuk az egyén és a közösség felelősségét a vízvédelemben. A program művészeti workshopot is tartalmaz.

Ajánlott korosztály: 3-12. évfolyam
Ár: 1.000 Ft/fő
Két fő kísérőpedagógusnak a részvétel ingyenes.
Érdeklődni és a programra bejelentkezni az info@millenniumhaza.hu email címen lehetséges.