Unoka-Nagyszülő matiné

2021. júliusban és augusztusban különleges programokkal készülünk a gyermekeknek és nagyszüleiknek!

Csütörtöki napokon várjuk őket 10:00–11:30 között a Városliget története című kiállításba, ahol egy-egy téma mentén beszélgetünk a kiállított tárgyakról, melyet egy vidám hangulatú közös alkotómunka követ a műhelyben.


Ajánlott korosztály: 4–10 éves korig

Minden csütörtökön 10:00–11:30 óra között


Jegyárak:

Páros jegy, unoka+nagyszülő : 1.500 Ft

Minden további résztvevő: 500 Ft / fő

A jegyek megvásárolhatóak online vagy a helyszínen.


A foglalkozások témái:


Július 15: Állatkerti kalandok

Megismerjük a budapesti állatkert történetét, beszélgetünk annak lakóiról, játszunk egy kicsit és állatos memóriakártyákat készítünk, hogy otthon is legyen mivel játszani. Állati lesz!


Július 22: A liget fái

Hova sétáltak a Liget fái? Talán a Millennium Házba? Megkeressük őket, és meghallgatjuk miről mesélnek.

A műhelyfoglalkozáson kis lapozót készítünk, melybe berajzoljuk a kedvenc fáinkat, és a mesét, amit titkosan a fülünkbe súgtak.


Július 29: Világjáró Gundel palacsinta

Miből áll híres Gundel palacsinta, és vajon mekkora utat tettek meg réges-régen a hozzávalói, hogy összeállhasson ez a finomság? Képzeletben mi is útra kelünk, és elkészítjük saját útinaplókat leendő kalandjaink feljegyzéséhez!


Augusztus 5: Csobbanás a Széchenyiben

Gyógyvízben ázó nagymamák és nagypapák, sakkasztalok a medencében, gőzfelhő a víz felett – elmerülünk a híres Széchenyi gyógyfürdő hullámaiban, az otthoni pancsolást pedig saját készítésű fürdősóval tesszük még élvezetesebbé.


Augusztus 12: Következő megálló: Millennium Háza!

Felszállunk a Millennium Háza földalattijára, és megismerjük a 20-as számú kocsi és a császár történetét, valamint egyéb érdekességeket tudunk meg legrégebbi járművünkről. A műhelyfoglalkozáson pedig kipróbáljuk, elfér-e egy kisföldalatti megálló egy cipősdobozban.


JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyvásárlás