"Tégy egy lépést!” Esélyegyenlőségi napok - Iskolai nap I 2022. június 10.

Sok szeretettel hívjuk a pedagógusokat és az osztályokat szemléletformáló programjainkra.  

A "Tégy egy lépést!" a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI, a KórházSuli Alapítvány és a Millennium Háza összefogásából létrejött esemény.

A RÉSZVÉTEL INGYENES, REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Az esemény célja, hogy felhívja figyelmet az akadályokkal élő gyerekek mindennapi kihívásaira, valamint útmutatást és eszközöket adjon ahhoz, hogy hogyan támogassuk őket befogadó közösségként, segítve az elfogadásukat, társadalmi integrációjukat.


Június 10-én, pénteken az eseményt szervező intézmények otthonába látogathatnak el az iskolai osztályok, ahol szemléletformáló programokkal várják őket. A résztvevők megismerkedhetnek a Braille írás alapjaival, megtudhatják milyen kerekesszékben kosárlabdázni vagy egy betegség következményeivel együtt élni. 


PROGRAM I 2022. június 10.

8:00-8:30 I Gyülekező a Millennuim Házánál

8:30-9:00 I Megnyitó és sajtótájékoztató

9:00-9:30 I A gyerek részére kiosztásra kerülnek a szendvicsek és az osztályokat az előzetes beosztás szerint átkísérjük az intézményi foglalkozásokra

9:30-10:30 I Intézményi foglalkozások

11:00-12:30 I Intézményi foglalkozások

12:30-13:00 I Az osztályokat visszakísérjük a Millennium Házához

13:00-13:30 I A nap lezárása, a gyerekek számára Eisberg saláta-ebédek kiosztása

Intézményi foglalkozások:

Bethesda Gyermekkórház

  • Bethesda Étterem: 3x20 perces foglalkozás forgó rendszerben: 1. Egészséges életmód, diabetes prevenció, 2. Drogprevenciós foglalkozás, 3. Elsősegélynyújtás, kötözés, sebészeti beavatkozások játékos kipróbálása
  • Bethesda Hermina Ház: 2x30 perces foglalkozás forgó rendszerben: 1. Égésprevenciós foglalkozás, 2. Relaxáció, hangfürdő
  • Bethesda Hermina Ház: 2x30 perces foglalkozás forgó rendszerben: 1. „Máshogy ugyanolyan" - élet autizmussal, 2. Az agyunk még mindig a legmenőbb számítógép
  • Bethesda Szakrendelő: 2x30 perces foglalkozás forgó rendszerben: 1. Kamasz - szakasz: terápiás csoport bemutatása, pszichológiai játékok és beszélgetés, 2. Alternatív augmentatív kommunikációs eszközök bemutatása (beszéd nélküli kommunikáció, szemegér, online és virtuális világ)

Vakok Iskolája

  • Braille-írás: megismertetünk benneteket a pontírás és -olvasás szabályaival, kipróbálhattok egy Braille írógépet.
  • Eszközbemutatónkon megismerkedhettek a vak gyerekek által használt taneszközökkel és használati tárgyakkal.
  • Tapintható kiállításunkon fedett szemmel, a kezetekre hagyatkozva nézhettek meg képzőművészeti alkotásokat.

Mozgásjavító EGYMI

  • Kerekesszékes kosár: A paralimpia évében te is kipróbálhatod milyen érzés lehet egy kerekesszékes kosárlabda csapat tagjának lenni.
  • Hajfonat készítés: „Játék határok nélkül" - nemzetközi programunk egyik állomását van lehetőséged kipróbálni, reméljük, hogy a hangulatból is sikerül ízelítőt adnunk.

KórházSuli

A karantén alatt a Te világod is a feje tetejére állt, új megoldásokat kellett keresned és találnod. Nálunk megismerkedhetsz a KórházSulival, játékaink mentén megtudhatod, hogyan legyél segítségére gyógyuló társadnak a tanulásban.

Millennium Háza

Szemléletformáló foglalkozásokat tart a Hallássérültek Iskolája és a Gyengénlátók Iskolája.


A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció IDE kattintva.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A programon való részvétellel hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvényen kép és hangfelvétel készül.


Jegyvásárlás