Szökkenő szakkör kép

Szökkenő szakkör

Mozgásos alkotóműhely gyerekeknek

Táncolj velem színeket a papírra! Ugrálj örömödben vagy toporzékolj dühösen, és nézzük meg, milyen alkotás születik belőle! Keressünk szerteágazó útvonalakat a térben! Esetleg kipróbálnád, hogyan hullámzik a víz, vagy hogy hajlik a nádszál a szélben?

A Szökkenő szakkörön a mozgásra helyezzük a hangsúlyt, ezt kapcsoljuk össze különböző módokon az alkotási folyamattal. Felfedezzük, mi bontakozhat ki egy-egy mozdulatból, hogyan tudjuk ugyanazt kifejezni a testünkkel vagy az ecsetünkkel. Kapcsolódási pontokat keresünk mozgás és képzőművészet között, mászkálunk, firkálunk, táncolunk, festünk, játszunk, nyomot hagyunk. Mindeközben sok-sok zenét hallgatunk, elmerülünk a közös alkotásban, kicsit kikapcsolódunk a hétköznapokból. 


kreativitás * koordináció * szabad asszociáció * szorongáscsökkentés * kooperáció


Figyelmeztetés! Ez bizony egy olyan szakkör, ahol esetenként lekerülünk a földre, máskor könyékig mártózunk a festékben, szóval nagy rá az esély, hogy a ruhánk piszkos lesz. Kérjük ezt figyelembe vinni, akár váltóruhával készülni (bizonyos számban „festőpólót” tudunk biztosítani).


A szakkört tartja: Kuzma Anita múzeumpedagógus


Az alkalmak lazán kapcsolódnak egymáshoz, komplexebb élményt kap, aki mindegyikre el tud jönni, de bármikor be lehet csatlakozni.


Ajánlott korosztály: 6-12 év

Jegyár: 2.000 Ft / gyerek / alkalom

10-alkalmas szakkör, keddenként 15:30-17:00 között.

Időpontok: március 8; 22; 29, április 5; 12; 26, május 3;  17; 24

Ruházat: kényelmes, "nyúzható"!

Jegyvásárlás: IDE kattintva!


Jegyvásárlás