Pedagógusoknak - iskolai csoportoknak szóló programok

Ismerje meg iskolai csoportoknak szóló programjainkat!

A tantervbe illeszkedő, a Városliget története c. kiállításra épülő vezetések és workshopok a tananyag komplex elsajátítását teszik lehetővé az alsós vagy felsős diákok számára.

A programok 2021. októbertől minden csütörtökön vagy pénteken 10:00 - 15:00 között szervezhetőek, előzetes egyeztetést követően.
ISKOLAI CSOPORTOK számára öt választható foglalkozással készülünk a Városliget története című kiállításunkban, melyek az iskolai anyagot elmélyítő, komplex ismeretek elsajátítását teszik lehetővé a diákok számára, interaktív, a kisebb korosztály számára játékos formában.

A programok előzetes bejelentkezés alapján érhetők el csütörtöki és pénteki napokon, 10:00-15:00 között.

Érdeklődni és regisztrálni a csoport@millenniumhaza.hu email címen lehetséges.Jegytípusok:

Múzeumpedagógiai foglalkozás: 500 Ft/diák

Múzeumpedagógiai foglalkozás művészeti workshoppal kiegészítve: 1000 Ft/fő (Workshop két foglalkozáshoz kérhető, ld. a leírás mellett)

Önálló látogatás, tárlatvezetés nélkül: 350 Ft/diák

Két fő kísérőpedagógus részére a belépés ingyenes.


Maximum létszám: 32 fő


Éljen a Millennium!

Az elsősorban a hetedikes tananyaghoz illeszkedő foglalkozáson a kiegyezést követő, pezsgő hangulatú Budapestre utazunk vissza. Nyomon követjük az ebben az időszakban bekövetkező fejlődését – különös tekintettel a Városligetre és annak szerepére –, az új épületek és a földalatti születését, Bécshez való felzárkózását és világvárossá válásának kezdetét. Végezetül ellátogatunk a korszak meghatározó, grandiózus eseményére, az 1896-os Ezredéves Országos Kiállításra.

Ajánlott korosztály: 7-12. évfolyam

Időtartam: 60 perc


Eklektikus esztétikum

Ezen a művészeti tematikájú foglalkozáson a 19. század második felében fellendülő dualizmus kori magyar művészet fejlődését ismerjük meg. Megcsodáljuk a Millennium Háza épületét díszítő Zsolnay kerámiákat, majd a kiállítótérben a Budapest mai arculatát leginkább meghatározó historizmus építészetéről és az ikonikus városligeti épületekről beszélgetünk, kis kitérővel a szobrászat és a festészet világába.

Ajánlott korosztály: 6-12. évfolyam

A foglalkozás kiegészíthető művészeti workshoppal.

Időtartam: 60 perc

Művészeti workshoppal együtt: 120 perc


Csodalények birodalma

Művészeti foglalkozás az ifjabb korosztálynak.

Szárnyas oroszlánok, sárkányok, faunok, szépséges nőalakok… milyen csodálatos lények lakják a Millennium Házát? Szemügyre vesszük a Házat díszítő színes kerámiafigurákat, összehasonlítjuk az angyal és a lovas szobrát, elbeszélgetünk az óriás képeskönyvben szereplő épületekről, mindezt játékos és könnyed formában.

Ajánlott korosztály: 1-5. osztály

A foglalkozás kiegészíthető művészeti workshoppal.

Időtartam: 45 perc

Művészeti workshoppal együtt: 90 perc


A Városliget története

A kiállítás egyes állomásainak bemutatása, az interaktív installációk kipróbálása tárlatvezetőink segítségével, érdekes történelmi információkkal kiegészítve. Szállj fel a millenniumi földalattira, szelfizz Gábriel arkangyallal az oszlop tetején, vedd szemügyre a Városliget hatalmas makettjét annak jelenlegi és leendő épületeivel. A kisebb korosztályt állatkerti játék és kirakó is várja!

Ajánlott korosztály: bármely

Időtartam: 60 percAz eltűnt nyakék nyomában

Erzsébet királyné értékes nyakékének nyoma veszett! A tolvaj kézre kerítéséhez a Ti segítségetekre van szükség! Egy nyomozós feladatlap segítségével, a kiállítás egyes elemeit és információt felhasználva kell felgöngyölíteni az ügyet. Deríts fényt az elkövető személyére és tervezett szökési helyére! A nyomozást kisebb csoportokra bontva javasoljuk véghez vinni. Kalandra fel!

Ajánlott korosztály: 3-8. évfolyam

Időtartam: kb. 45 percA programok előzetes bejelentkezés alapján érhetők el csütörtöki és pénteki napokon, 10:00-15:00 között.

Érdeklődni és regisztrálni a csoport@millenniumhaza.hu email címen lehetséges.

Jegytípusok:

Múzeumpedagógiai foglalkozás: 500 Ft/diák

Múzeumpedagógiai foglalkozás művészeti workshoppal kiegészítve: 1000 Ft/fő (Workshop két foglalkozáshoz kérhető, ld. a leírás mellett)

Önálló látogatás, tárlatvezetés nélkül: 350 Ft/diák

Két fő kísérőpedagógus részére a belépés ingyenes.

Maximum létszám: 32 fő

Jegyvásárlás