Nyáresti zenei előadások a Millennium Házában

Kilépünk az épület falai közül és kifordítjuk a ház tartalmait a külvilág számára. A zene nyelvén kerül bemutatásra a Millennium Háza, a Rózsakert és a Városliget. A zenészek ezekből a témákból merítve építik fel játékukat és mutatják be az egyes részeket. Az előadások után beszélgetünk a fellépőkkel az inspirációjukról, az előadásukról. A szubjektív zenei tárlatvezetés után az estet az adott rész objektív tárlatvezetése zárja le.


Minden csütörtök este 18:00–19:00 óra között.

Jegyár: 1.000 Ft / fő / alkalom

A jegyek megvásárolhatóak online vagy a helyszínen.

Fellépők:

július 15. Táborszky Bence–Őrsi András

Dj ONE-AB a Solqlap Budapest kollektíva tagja, a Slow Village és a Fővárosi Rapcirkusz dj-je és a Tilos Rádió Sample Temple című műsorának műsorvezető szerkesztője. Több mint 1o éve utaztatja a budapesti klubközönséget stílus és tempókorlátok nélkül a 7o-es évek funkjától, a 8o-as évek discóján, a 9o-es évek hip-hop-ján és a 2ooo-es évek downtempóján keresztül napjaink elektronikájáig. Dj szettjein kellemes merengés, laza bólogatás és önfeledt tánc is előfordulhat, akár fordított sorrendben is. 

Táborszky Bence a jogi egyetem elvégzése után fordult a professzionális zenélés irányába, hivatalos keretek között a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta tanulmányait Fekete-Kovács Kornél, Fekete István és Subicz Gábor tanítványaként jazz trombita szakon. Azóta számos produkcióban vett részt tagként, ill. session zenészként - Recirquel Társulat, Modern Art Orchestra, színházak - írt zenét színdarabhoz, több zenekar tagja, a Mordent Quintet formációnak ír számokat, valamint stúdió zenészként számos felvételen közreműködik. Turnézott Kolumbiában, a Dél-Afrikai Köztársaságban, Azerbajdzsánban, Franciaországban, Spanyolországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, a skandináv országok mindegyikében, valamint a Kárpát-medence legtöbb országának területén. A 2015-2016-os évadban az MKB Bank Kiválóságok Klubjának mentoráltja volt, 2017-ben az Öröm a zene tehetségkutatón Újfalusi Gábor „kiemelkedő zenei tehetségéért” díját kapta.


július 22. Kertész Endre I augusztus 19. Kertész Endre–Nádházi Lajos I szeptember 2. Kertész Endre

Kertész Endre "Fa" olyan mint Pompom. Bámulatosan váltogatja a zenei arculatait. Nonidiómatikus zajzenében improvizál; török és kurd zenékben réved el; elektromos csellón penget metál húrokat; régmúlt szerzők sűrű szövésű dallamait gombolyítja; talpalávalót aprít ropni vágyóknak; többszörözve önmagát andalít a Loopa tónál; messzi sós vizeken vonósnégyesez; alternatív rockot, punkot, jazzt absztrahál..


július 29. Zahár Fanni–Őrsi András I augusztus 26. Zahár Fanni–Horváth Sára Nina

Fanni és András több mint egy évtizede zenélnek együtt, a Solqlap Budapest formációban, 7 évig mindketten oszlopos tagjai voltak az Ethnofil zenekarnak és számtalan klubban festettek hátteret improvizatív műsorukkal a budapesti éjszakának. A Millenium Házában egy speciális szettel készülnek, ami reflektál a tárlat tematikájára és a tér adottságaira.

Zahár Fanni fuvolista-szaxofonos számtalan zenei formáció tagja és közreműködője, s aktív résztvevője más Európa nagyvárosok zenei szcénájának, mint Rotterdam, Berlin, London. Fanni tiniként csatlakozott a Solqlap Budapest hip-hop/jazz/funk kollektívához, rendszeresen koncertezik a berlini-magyar producer- és billentyűs, Ábáse csapatában, a Rotterdami Brintex Collective szerves tagja, mint ahogy a Mabon Dawud Republic orchestrának, amely az év legnagyobb afrobeat bulijáért, a Felabrationért felelős. Emellett visszatérő vendég a Zagar, Deva, OIEE formációkban és tagja a Onebeat kollektívának is, amely a világ minden részéből válogatott zenészekből álló hálózat és egy egyhónapos amerikai zenei program. Fannit aktívan dolgozik saját önálló anyagán, amelyet 2022-ben tervez megjelentetni, és időnként elcsíphetjük saját dj- és live szettjein is.


augusztus 5. SENA Dub


augusztus 12. I szeptember 16. Kézdy Luca

A klasszikus zenei képzettségű Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Saját projektje, a Santa Diver mellett számos zenésszel működött együtt különféle projektekben, elég ha Chris Potter, Stefano Di Battista, Sunna Gunnlaugs, Lantos Zoltán, Márkus Tibor, Grencsó István, Borbély Mihály, Deseő Csaba, Ágnes, Török Ádám, Tereskova nevét említjük. Az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban koncertezett, de számos külföldi jazz fesztiválon is fellépett, mint például a Chelsea Music Festival (NYC), European Jazz Conference (BMC), Voll Damm Festival Jazz Vic (E), Gaume Jazz Festival (B), Südtirol Jazzfestival (IT) 2017 márciusában önálló szerzői estje volt a Művészetek Palotájában. 2016, 2017, 2018 - Az év hegedűse, a JazzMa.hu muzsikusi, szerkesztői vagy közönségszavazatai alapján. 2019-ben Artisjus Előadói díjban részesült. 


JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyvásárlás