Művész/Lelkek - művészeti napközis tábor (július 8-12) kép
Művész/Lelkek - művészeti napközis tábor (július 8-12) kép

Művész/Lelkek - művészeti napközis tábor (július 8-12)

Művészeti napközis tábor 8-12 éveseknek

Művészeti napközis tábor a Millennium Házában
 
Van egy japán művész, aki pöttyökből épít univerzumot. Egy másik, aki keresztül-kasul fonalakat húz a térben. Egy osztrák úriember pedig arra kér, egyensúlyozz vödröt a fejeden, és legyél Te a szobor! De mit akarhatnak ezekkel a furcsa ötleteikkel elmondani a világnak?
Táborunkban a kortárs művészet sokszor érthetetlen, meglepő és különleges univerzumába teszünk utazást – és közben elmerülünk az egyes művészek belső világában. Megnézzük, milyen technikákkal fejezik ki magukat és mondanivalójukat, miközben mi is kipróbáljuk ezeket alkotásaink során. Felfedezünk lírai és humoros ábrázolásmódokat, olyan nevekkel és munkáikkal ismerkedünk, mint például Kusama, Basquiat vagy Shiota. A tábor célja mindezek mellett, hogy saját belső világainkat is jobban megismerjük és kifejezésre juttassuk az alkotás által - szárnyaljon csak minél szabadabban a bennünk élő kreatív szellem!
A tábor alatt ellátogatunk a „gyerekparadicsomba”, azaz a városligeti Nagyjátszótérre, részt veszünk múzeumpedagógiai foglalkozáson a Műcsarnokban, kirándulást teszünk az Illúziók Múzeumába. Időt töltünk a Liget zöldellő parkjában, játszunk, alkotunk, kikapcsolódunk. Az egészséges életmód és a ráhangolódás jegyében minden napot egy rövid jógával indítunk a fűben.
Művészkedéseink során jellemzően közösen alkotunk majd, de azért figyelmet fordítunk rá, hogy legyen mit hazavinni is. Az utolsó napot egy kiállítással zárjuk, ahol a szülők/hozzátartozók megtekinthetik a tábor alatt készült műveket.
Táborvezetők: Kuzma Anita és Rabár Janka múzeumpedagógusok

#művészet #kortárs művészet #önkifejezés #alkotás #természet #flow élmény #kreatív energiák #kooperáció #művészeti ismeretek #kikapcsolódás #játék

A tábor díja: 60.000 Ft/fő, mely tartalmazza az eszközök, a programok és belépőjegyek árát, valamint napi egyszeri meleg étkezést és némi nap közbeni rágcsálni valót. Testvérkedvezmény: 51.000 Ft/fő

Jelentkezési határidő: június 23. éjfél
A táborban szabad-és beltéri programokat egyaránt tervezünk. A tábor minimum 8 fő jelentkezése esetén indul el. A résztvevők maximum száma 15 fő.
 

RÉSZTVEVŐI INFORMÁCIÓK
Időpont: 2024. július 8-12.
Minden nap 9:00-16:00 (ügyelet biztosítása: 8:30-tól)
Helyszín: Millennium Háza
Korosztály: 8-12 év
A táborba való jelentkezés az 5 napra (azaz a tábor teljes idejére) szóló jegy megvásárlásával lesz érvényes. A programra kizárólag a ligetplusz.hu oldalon keresztül bankkártyával lehet belépőt vásárolni. Kérjük, figyeljék email fiókjukat, mert kollégánk a tábort megelőző időszakban – a vásárláskor megadott - e-mail címen fel fogja keresi a szülőket, további adatok bekérése céljából.
A táborba való jelentkezés feltétele továbbá a leírásban található regisztrációs űrlap kitöltése.
Érdeklődés: info@millenniumhaza.hu

Képek korábbi gyermekprogramjainkról