Családi vasárnap - színes hétvégi programkavalkád kép

Családi vasárnap - színes hétvégi programkavalkád

Közös családi élményt keresőknek ajánljuk vasárnapi programsorozatunkat, mely egyaránt izgalmas gyerekeknek és felnőtteknek.  Alkalmanként változóan tánc, irodalom, művészet és sok-sok kreativitás fogadja az ide érkezőket!

Családi programot kerestek hétvégére Budapesten? Van egy jó ötletünk, mit csináljatok! Minden hétvégén új programmal várunk Benneteket városligeti Millennium Házában!

Havi egy alkalommal, INTEGRÁLT családi napunkra is invitálunk Titeket, mely vasárnapokon ingyenesen vehettek részt. Célunk, hogy a speciális igényű gyerekek is kötetlen módon találkozhassanak kortársaikkal, és a kézműves foglalkozások során együtt alkothassanak. Ezeken az alkalmakon a férőhelyek korlátozottak, ezért regisztrációhoz kötöttek.

Ajánlott korosztály: 6-12 év

Minden vasárnap: 10:00-12:00 óra között

Jegyárak:

  • Szülő+ gyerek jegy 1500 Ft
  • Minden további szülő és gyerek jegy ára egységesen 500 Ft

A programváltozás jogát fenntartjuk!


Május 29.

Farkas Ádám: Fákkal és madarakkal 

Tudjátok, miért fontos a természetvédelem szempontjából a május 10.-e? Ekkor ünnepeljük a madarak és fák napját, a Föld napjának testvérünnepét. Ennek alkalmából a Budakeszi Vadaspark zoopedagógusa, Farkas Ádám tart játékos interaktív foglalkozást a gyerekeknek. A program során hazai fafajokkal és madárfajokkal ismerkedhetünk meg játékosan, miközben a fák és a madarak barátságáról, védelméről is tanulhatunk.

Jegyvásárlás IDE kattintva!


Június 5.

Ösvényeinken: Veled - Családi nap

Szeretettel várjuk a családokat egy játékos művészeti foglalkozásra, az összetartozás és az elfogadás jegyében! Ismerjük meg egymást jobban, és fejezzük ki magunkat a közös alkotáson keresztül – hogy aztán ráébredjünk, nem is vagyunk annyira különbözőek!

A program ingyenes!


Június 11. szombat

Tégy egy lépést! - Esélyegyenlőségi nap

Az esemény célja, hogy felhívja figyelmet az akadályokkal élő gyerekek mindennapi kihívásaira, valamint útmutatást és eszközöket adjon ahhoz, hogy hogyan támogassuk őket befogadó közösségként, segítve az elfogadásukat, társadalmi integrációjukat.

Számos koncerttel és színes programokkal várunk mindenkit!

További információ IDE kattintva!


                                            KORÁBBI PROGRAMOK

Február 6. 10:00

Mechler Anna, Hajba László: Vonat mesék

Szerintetek hány kocsiból áll a világ leghosszabb vasúti szerelvénye? Hogy lehet időben leszállni, ha nem nyílik ki egy vasúti kocsi ajtaja? Vajon a gőzösök a gyorsabbak, vagy a dízel-villamos mozdonyok? Hány méteren fut a világ legmagasabbra épített vasútvonala? Mi az a gurítódomb? És kik lehetnek azok az apró lények, akik megdézsmálják az utasok elemózsiás kosarait?

Mechler Anna és Hajba László, a jól ismert szerzőpáros a gumikerekeket sínkerekekre cserélte; ezúttal a vonatok világában kalandoznak.

Indulhatunk?

A helyszínen a könyvek 20%-os kedvezménnyel megvásárolhatók.


Február 13.

Karneválok a világ körül - Rabár Janka múzeumpedagógus foglalkozása

A karácsony utáni és húsvét előtti időszakról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy unalmas, pedig cseppet sem! Ez a pár hónap ugyanis a karneválok, bálok és farsang időszaka.

Tudod, hogy melyik ország a karneválok őshazája? Vajon melyik karneválon vonulnak a résztvevők hatalmas díszes toll jelmezekben? Hallottál már a pantomimról?

Tarts velünk egy világ körüli utazásra, hogy választ kapj ezekre a kérdésekre, és ismerd meg, hogy hogyan ünneplik az emberek a világ különböző pontjain a farsangi időszakot!

A közös interaktív játékok után pedig kézműveskedésre is lehetősége lesz a bütykölés kedvelőinek.


Február 20. Integrált családi nap

Coppélia és az életre kelt babák - interaktív táncos meseelőadás

A jelenidőbe helyezett mese játékosan eleveníti meg a híres balett figuráit, a felnőtté vált Swanilda szemszögéből. Ő beszéli el szerelme történetét, a mindenkit megtréfáló babák és alkotójuk kalandjait, a kisváros vidám ünnepét. A Delibes zenéjével kísért meseelőadásban egy mesélő, két táncművész és bábok jelenítik meg a szereplőket és kíséri végig a nézőket a történeten – táncbetétekkel gazdagítva. A gyerekek a szép mesét hallgatva-látva testközelből ismerkedhetnek a klasszikus balett műfajával, a jelmezekkel és a spicc cipővel – a balett legjellemzőbb eszközével.

Előadók:

- Ferencz Gabriella, színművész

- Pétery Melinda, táncművész

- Varga Henrietta, táncművész-növendék

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!


Az integrált családi napunkra a férőhelyek egy része betelt, speciális igényű gyerekek jelentkezésére van még további lehetőség.

A rendszer engedi a további jelentkezéseket is, de az újonnan regisztrálók várólistára kerülnek. A pénteki nap folyamán (2021.02.18.) egy megerősítő emailt fogunk küldeni mindazok számára, akiknek sikeres volt a regisztrációja.

A regisztráció visszaigazolásáról szóló emailt belépéskor a szervezők bemutatásra elkérik. Kérjük, csak azok jöjjenek el, akik a sikeres regisztrációról visszaigazoló emailt kaptak!


Február 27.

Állatakadémia- állatbemutató Farkas Ádámmal, a Budakeszi Vadaspark zoopedagógusával

Az Állatakadémia program egy állatbemutató, amely során különböző kedvtelésből tartható állatokkal ismerkedünk meg (bütykös csótány, egér, patkány, törpesün, vadászgörény, nyúl, kacagógerle).

A bemutató célja a felelős állattartásra nevelés, kiegészítve az elhozott állat vadon élő rokonának ismertetésével.

Az egyórás előadás során megbeszéljük ezen állatok legfontosabb igényeit, érdekességeiket, valamint, hogy milyen feltételek mellett tarthatók. Továbbá szó lesz arról is, hogy ezeknek az állatoknak milyen természetre gyakorolt hatása van. Miért nem jó, ha erdőből gyűjtünk be sündisznót és miért ne engedjünk teknőst szabadon a tavakban?

Hogyan tudunk egyszerre felelős állattartók is lenni és óvni, védeni a természetet?

Előadásunk során erre és sok más érdekességre is fény derül!

Szeretnénk felhívni a figyelmet hogy az előadás nem állatsimogató, a gyermekek és az állatok nem érintkeznek egymással!


Március 6.

Forradalmi délelőtt I Talpra magyar c. forradalmi szabadulókönyv játékos bemutatója

Légy részese az 1848-as forradalomnak! Tarts Petőfi Sándorral és a márciusi ifjakkal, írd meg a Nemzeti dal szövegét, foglaljátok el a Landerer-nyomdát, és nyomtassátok ki a 12 pontot! Fejtsétek meg a kódolt üzeneteket, és cselezzétek ki a titkosügynököket! A program során együtt társasjátékozhatsz a Talpra, magyar! című forradalmi szabadulókönyv szerzőjével, Fodor Veronikával és az illusztrátorral, Lanczinger Mátyással, és elkészítheted saját kokárdádat és Fürkész jelvényedet, sőt, megkapod a Tízek Társasága igazolványod is!

A könyv a helyszínen kedvezményesen megvásárolható és dedikáltatható.


Március 13.

A táncoló hercegnők - interaktív táncos meseelőadás

A klasszikus zenével és klasszikus balett betétekkel gazdagított előadás egy székely népmese feldolgozása. Hogyan fejti meg a táncoló hercegnők titkát a szegény legény? Hogyan találja meg a boldogságot, milyen akadályokat kell leküzdenie, hogy elnyerje méltó jutalmát? Izgalmas, minimalista eszközöket használó előadás, ami megdolgoztatja a gyerekek egyéni fantáziáját, képzeletvilágát, bevonja őket az események alakításába.

Előadók:

Ferencz Gabriella, színművész

Pétery Melinda, táncművész

Jegyvásárlás IDE kattintva!

Március 20. Integrált családi vasárnap

Állatakadémia- állatbemutató Farkas Ádámmal, a Budakeszi Vadaspark zoopedagógusával

Az Állatakadémia program egy állatbemutató, amely során különböző kedvtelésből tartható állatokkal ismerkedünk meg (bütykös csótány, gabonasikló, ékszerteknős, egér, patkány, törpesün, vadászgörény, nyúl, kacagógerle).

A bemutató célja a felelős állattartásra nevelés, kiegészítve az elhozott állat vadon élő rokonának ismertetésével.

Az egyórás előadás során megbeszéljük ezen állatok legfontosabb igényeit, érdekességeiket, valamint, hogy milyen feltételek mellett tarthatók. Továbbá szó lesz arról is, hogy ezeknek az állatoknak milyen természetre gyakorolt hatása van. Miért nem jó, ha erdőből gyűjtünk be sündisznót és miért ne engedjünk teknőst szabadon a tavakban?

Hogyan tudunk egyszerre felelős állattartók is lenni és óvni, védeni a természetet?

Előadásunk során erre és sok más érdekességre is fény derül!

Szeretnénk felhívni a figyelmet hogy az előadás nem állatsimogató, a gyermekek és az állatok nem érintkeznek egymással!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!


Az eseményen összesen 20 gyermeket tudunk fogadni. Ezt meghaladó jelentkezések esetén az esemény előtti pénteken e-mailben mindenkit értesítünk – a regisztrációk sorrendjében – , hogy részt tud-e venni az eseményen, vagy sajnos már beteltek a helyek. Kérjük, hogy azok jöjjenek az eseményre, akik ezt a megerősítő emailt megkapták. Ha mégsem tudnak eljönni a programra, kérjük, írjanak e-mailt az info@millenniumhaza.hu címre.


Március 27.

A Liget-tündér küldetése I Interaktív nyomozós játék a parkban

A Liget tündérkirálynőjének ellopták a varázserejű nyakláncát! Ez beláthatatlan következményekkel járhat! A természet egyensúlyának fenntartása érdekében mindenképp vissza kell kapnia nyakékét, ehhez pedig Hősökre és Hősnőkre van szüksége. Egy Liget tündér vezetésével együtt útra kelünk a parkban, hogy nyomokat olvassunk, játékos feladatokat teljesítsünk, varázsigéket szavaljunk, és ezek segítségével az eltűnt varázstárgy nyomára bukkanjunk!


Április 3.

Mechler Anna: A virágtündérek titkai - Cili

A virágtündérek izgatottan készülnek a nagy napra: eljött a virágvarázslat ideje! Tarts velünk a Millennium Háza Rózsakertjébe, ahol megtudhatod, melyik gyógynövény segítője Cili, a virágtündér! Hallgasd meg Mechler Anna meséjét, és varázsolj együtt a tündérekkel egy virágillatú, játékos foglalkozáson!


Április 10.

Hímes tojások nyomában

Igazi rejtély ütötte fel a fejét a Millennium Házában. A húsvéti nyúl a minap a nagy sietségben elejtett pár hímes tojást, azóta nem találja őket senki! Hamarosan nagy nyomozás veszi kezdetét, hogy a nyúl visszakaphassa az elvesztett tojásokat. Tarts velünk az izgalmas expedícióra, oldjuk meg a feladványokat, haladjunk végig együtt a játékos akadálypályán, hogy a rejtélyt kibogozva megmentsük a húsvétot, hiszen nincsen húsvét tojás nélkül!


Április 24.

Farkas Ádám: Csodálatos föld

Április 22-én ünnepeljük világszerte a Föld napját, mely bolygónk megóvására és a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet. Ez alkalomból a Budakeszi Vadaspark zoopedagógusa, Farkas Ádám tart játékos interaktív foglalkozást a gyerekeknek. A program során egy élő állattal is megismerkedhetnek, és a felelős állattartásról is szó esik annak érdekében, hogy egy természetközeli, állatbarát szemléletmódot mutassanak be a gyermekeknek.

Hol is élünk mi? Kell vigyáznunk a Földre? Hogyan tudjuk megóvni lakhelyünket? Ilyen és hasonló kérdésekre keresünk és kaphatunk válaszokat!

Május 8.

Nem félek! - Öt mese a bátorságról

Zozinak fáj a füle, de nem akar orvoshoz menni. Prücsök fél a sötétben. Mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb félelmei, ezek leküzdésében segít a kicsiknek a Nem félek! című könyv.

Vegyél részt a szerzővel, Farkas Nórával és az illusztrátorral, Szepessy Zsófiával egy játékos bátorságpróbán, és készítsd el a saját bátorság-jelvényedet! Szeretettel várunk a Millennium Háza és a Manó Könyvek közös programján.

Május 15.

Integrált családi vasárnap I A dzsungel expedíció - Interaktív zenemese

Kalandra fel! A Superar Alapítvány zenepedagógus csapata sok szeretettel várja a 6-10 éves gyerekeket közös játékra, éneklésre, dobolásra, a dzsungel titkainak felfedezésére!

Ingyenes, regsiztrációhoz kötött.

Regisztráció IDE kattintva

Az integrált családi napunkra elsősorban speciális igényű gyermekek jelentkezését várjuk.

Összesen 20 gyermeket tudunk fogadni. A rendszer engedi a további jelentkezéseket is, de az újonnan regisztrálók várólistára kerülnek. A pénteki nap folyamán (2022. május 13.) egy megerősítő emailt fogunk küldeni mindazok számára, akiknek sikeres volt a regisztrációja.

A regisztráció visszaigazolásáról szóló emailt belépéskor a szervezők bemutatásra elkérik. Kérjük, csak azok jöjjenek el, akik a sikeres regisztrációról visszaigazoló emailt kaptak!

Május 22.

Hamupipőke - interaktív táncos meseelőadás

A világhírű, nagyon ismert mese egy kicsit új szemszögből: az előadás mesélője és az események megélője nem Hamupipőke, hanem az ő segítője, támogatója, a Tündér Keresztanya. A humorral és bensőséges módon elbeszélt, Prokofjev csodás zenéjével kísért mesébe a gyerekek ötleteit és képzeletét bevonva elevenedik meg Hamupipőke és a herceg szerelmének története. De a lényeg a nézők számára talán felismerhető: a jóság, az alázat és munka, a szeretet elnyeri jutalmát. És mi történik eközben Tündér Keresztanyával? Majd kiderül....

Előadók:

Ferencz Gabriella, színművész

Ondrik János, színművész

Pétery Melinda, táncművész 

Jegyvásárlás