Családi vasárnap - színes hétvégi családi programkavalkád

A budapesti családi programot keresőknek ajánljuk izgalmas családi programsorozatunkat a városligeti Millennium Házában minden hétvégén, vasárnap 10-12 óra között! Alkalmanként változóan zene, irodalom, művészet és sok-sok kreativitás fogadja az ide érkezőket. A komplex, két részből álló családi program második felében művészeti workshopon vehetünk részt, mely a foglalkozás adott témájához kapcsolódik.


Időpontok: 2021. október 3-tól minden vasárnap 10:00-12:00 óra között.

Ajánlott korosztály: 5-12 év

Jegyárak: páros szülő-gyerek jegy 1500 Ft. Minden további szülő és gyerek jegy ára egységesen 500 Ft.


HÉTVÉGI CSALÁDI PROGRAM MINDEN VASÁRNAP


Családi programot kerestek hétvégére Budapesten? Van egy jó ötletünk, mit csináljon egy budapesti család a hétvégén! 2021 őszén kiemelt családi programunkon szeretettel várjuk a gyerekeket, szülőket a budapesti Millennium Házában. A Családi vasárnap programsorozat minden hétvégén új programmal várja a családokat!NOVEMBERI PROGRAMNovember 28. Varázskard: asztali interaktív bábjáték

Bölcs Ödön királyságában semmi sem úgy működik, ahogy kéne: a király folyton alszik, a felesége vette át az uralmat a birodalomban. Ráadásul csak ahhoz hajlandó hozzáadni a szépséges királylányt, aki legyőzi a sárkányt.

Ez vajon kinek fog sikerülni?

A nagyképű lovagnak, aki biztos a sikerében vagy a szegény fiúnak, akit mindenki gúnyol?


A bábozást tartja: Németh Luca

Ajánlott korosztály: 4-10 év

Létszám: 25 gyerek

Megvásárolom a jegyet a családi programra: bábelőadás


DECEMBERI PROGRAM


December 5. Kvázi és Max előadása

Kvázi és Max körül mindig történik valami. Váratlanul rossz névre kapnak csomagot, egyszer eltűnik a kedvenc hangszerük, máskor pedig nem sikerül elővarázsolni a pikk ászt. Kvázi és Max kalandjainak sorozatát nézheti meg az egész család.

Kvázi és Max megszemélyesítője Turóczi Levente és Dangel Artur. Mindketten a Baross Imre Artistaképző bohóc szakán végeztek. Felléptek már Művészetek Völgyében, Ördög Katlan Fesztiválon, sikerrel szerepeltek az Odesszai Nemzetközi Pantomim és Bohóc Fesztiválon, játszottak az Magyar Nemzeti Galéria falai között is. 

Megvásárolom a jegyet a családi programra: bohócelőadás


December 12. Adventi játék és muzsika – Zenés, dramatikus foglalkozás a Magyar Zene Háza zenepedagógusaival

Családi program, mely segít az ünnepi hangolódásban.

A karácsony közeledtével a népi pásztorjátékok világába kapcsolunk be Benneteket: angyalok, pásztorok, királyok lehettek, velünk játszhattok, énekelhettek!

Foglalkozásaink állandó jegye a közös muzsikálás: a játékot együtt énekléssel, karácsonyi dalok tanulásával kerekítjük aranyalmává. Kóstolj bele a muzsikás játékok kincsestárába a Millennium Háza vendégszerető tereiben: szeretettel és mesés dalokkal várunk!

 A muzsikás dramatikus játékot vezetik: Gulyás Anna (ének, mese) és Tamási Borbála (tekerőlant, ének), a Magyar Zene Háza zenepedagógusai

Ajánlott korosztály: 4-99 év

Megvásárolom a jegyet a családi programra: zenés adventi készülődés


December 19. MANÓKÖNYVEK bemutatja: Tóth Krisztina - Hajba László: Malac és Liba 

Ti is várjátok a karácsonyt? Mert Malac és Liba nagyon, és kifejezetten élvezik az adventi készülődést. Nincs izgalmasabb a találgatásnál, hogy vajon mi szerezne örömet a másiknak, és nincs szebb a saját kézzel készített meglepetésnél. Vajon a két barát mit eszel ki, mivel lepi meg egymást? Tartsatok velük, nézzétek meg, hogyan köszönt be a tél, hogyan érkezik a hó! Készítsetek ti is kalendáriumot, vagy akár madáretetőt, de ne felejtsétek el elolvasni a sünis mesét sem!

Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba.

A helyszínen a könyvek 20%-os kedvezménnyel megvásárolhatók.

Megvásárolom a jegyet a családi programra: Malac és liba


Ajánlott korosztály: 5-12 évJegyárak:

Páros Szülő-Gyerek jegy 1500 Ft.

Minden további Szülő és Gyerek jegy ára egységesen 500 Ft.KORÁBBI PROGRAMOK

Október 3. Kvázi és Max előadása

Kvázi és Max körül mindig történik valami. Váratlanul rossz névre kapnak csomagot, egyszer eltűnik a kedvenc hangszerük, máskor pedig nem sikerül elővarázsolni a pikk ászt. Kvázi és Max kalandjainak sorozatát nézheti meg az egész család.

Kvázi és Max megszemélyesítője Turóczi Levente és Dangel Artur. Mindketten a Baross Imre Artistaképző bohóc szakán végeztek. Felléptek már Művészetek Völgyében, Ördög Katlan Fesztiválon, sikerrel szerepeltek az Odesszai Nemzetközi Pantomim és Bohóc Fesztiválon, játszottak az MNG falai között is.


Október 17. MANÓKÖNYVEK bemutatja: Egressy Zoltán: Piszke papa meséi

Egressy Zoltán gyerekkönyve az állatmesék hagyományait - Ezópust, La Fontaine-t - követi. Tíz állat, tíz kedves, okosan tanító, elgondolkodtató történet és megannyi meséléssel töltött közös perc. Meséljünk együtt! Könyvbemutató a szerzővel, dedikálás.

A helyszínen a könyvek 20%-os kedvezménnyel megvásárolhatók.


Október 24. Hattyúk tava: interaktív mesés táncismertető gyermekeknek

Előadó: Pétery Melinda, táncművész és Ferencz Gabriella, színművész

Az előadás két szereplővel eleveníti meg a régi orosz népmesét, amely a balettirodalom talán legismertebb művének alapjául szolgál. Csajkovszkij zenéjével kísért meseelőadásban egy mesélő és egy táncművész jeleníti meg a szereplőket és kíséri végig a nézőket a történeten – táncbetétekkel gazdagítva. A gyerekek a szép mesét hallgatva-látva testközelből ismerkedhetnek a klasszikus balett műfajával, a jelmezekkel és a spicc cipővel – a balett legjellemzőbb eszközével.

Ajánlott korosztály: óvodás, kisiskolás korosztálynak

Létszám: 32 gyerek


Október 31. Őszi madármegfigyelő séta a Ligetben! Madármegfigyelés a Mőcsényi Mihály botanikus kertben, az egész család számára!

Kevesen tudják, hogy a Városliget területén milyen gazdag madárvilág él. A szakemberek az elmúlt évtizedekben több mint 120 faj előfordulását bizonyították, ami azt jelenti, hogy a budapesti parkok közül az egyik legfajgazdagabb! Az ősz nagyon jó időszak arra, hogy ebből a változatos állatcsoportból testközelből megfigyelhessük a tőlünk elvonuló fajok utolsó egyedeit, illetve találkozhassunk az északabbról éppen megérkezők első hírmondóival.

A foglalkozást tartja: Bajor Zoltán, a FŐKERT Zöldterület-fejlesztési Igazgatóságának egyik vezetője, a Magyar Madártani Egyesület elnöke

Ajánlott korosztály: 4-13 év

Létszám: 25 fő


November 7. Kvázi és Max előadása

Kvázi és Max körül mindig történik valami. Váratlanul rossz névre kapnak csomagot, egyszer eltűnik a kedvenc hangszerük, máskor pedig nem sikerül elővarázsolni a pikk ászt. Kvázi és Max kalandjainak sorozatát nézheti meg az egész család.

Kvázi és Max megszemélyesítője Turóczi Levente és Dangel Artur. Mindketten a Baross Imre Artistaképző bohóc szakán végeztek. Felléptek már Művészetek Völgyében, Ördög Katlan Fesztiválon, sikerrel szerepeltek az Odesszai Nemzetközi Pantomim és Bohóc Fesztiválon, játszottak a Magyar Nemzeti Galéria falai között is.


November 14. Kreatív dallamok – A Magyar Zene Háza kísérleti zenei műhelye

Játékos zenei utazás dalokkal, hangszerekkel és sok-sok játékkal.

Ajánlott korosztály: 5-12 év

Létszám: 15-20 fő


November 21. MANÓKÖNYVEK bemutatja: Mechler Anna - Hajba László: Vonatmesék

Szerintetek hány kocsiból áll a világ leghosszabb vasúti szerelvénye? Hogy lehet időben leszállni, ha nem nyílik ki egy vasúti kocsi ajtaja? Vajon a gőzösök a gyorsabbak, vagy a dízel-villamos mozdonyok? Hány méteren fut a világ legmagasabbra épített vasútvonala? Mi az a gurítódomb? És kik lehetnek azok az apró lények, akik megdézsmálják az utasok elemózsiás kosarait?

Mechler Anna és Hajba László, a jól ismert szerzőpáros a gumikerekeket sínkerekekre cserélte; ezúttal a vonatok világában kalandoznak.

Indulhatunk?

A helyszínen a könyvek 20%-os kedvezménnyel megvásárolhatók.Jegyvásárlás