További információ és jegyvásárlás
CSALÁDI VASÁRNAP | Szemléletformáló foglalkozás a Vakok Iskolájával kép
CSALÁDI VASÁRNAP | Szemléletformáló foglalkozás a Vakok Iskolájával kép

CSALÁDI VASÁRNAP | Szemléletformáló foglalkozás a Vakok Iskolájával

A fehér bot (a vakok és gyengénlátók) nemzetközi napja alkalmából.

Tartalmas hétvégi családi szórakozás a Ligetben! Változatos programokkal várunk kicsit és nagyot vasárnap délelőttönként a Millennium Háza / NEO Kortárs Művészeti Térbe.

Szeretettel várunk mindenkit a Millennium Háza és a Vakok Iskolája közös szervezésében a városligeti Vakok kertjében tartandó szemléletformáló foglalkozásra, melynek fő célja, hogy az egészséges gyermekek közelebbről ismerhessék meg a látássérültek életét.

A játékos foglalkozásokon a résztvevők lefedett szemmel, saját élményeken keresztül betekintést nyerhetnek a látássérültek mindennapi tevékenységeit megkönnyítő segédeszközök, a Braille írás-olvasás világába, valamint izgalmas (illatos és lábbal tapintható) kihívások elé nézhetnek a kert gyógynövényeinek és különböző érdekes talajtípusainak köszönhetően. Mindemellett személyesen találkozhatnak látássérült emberekkel, akikkel őszintén beszélgethetnek az őket érintő problémákról, nehézségekről, de arról is, miként élhet egy látássérült személy a fogyatékossága által állított korlátok ellenére is kiegyensúlyozott, tartalmas életet.

Szeretnénk elősegíteni mindezzel a gyermekek látássérültekhez való pozitív viszonyulását, annak a szemléletmódnak a kialakítását, amellyel elsősorban emberként tudnak tekinteni a látássérültekre, akiknek az életében a fogyatékosságuk csupán az egyik meghatározó (sok területen más életet eredményező) tényező.

Időpont: 2023. október 15. vasárnap 10:00-12:00

Jegyárak:

  • 2000 Ft/gyerek
  • 500 Ft/szülő ill. kísérő

A program a Vakok Kertjében kerül megtartásra, ezért kérjük, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzenek!