Családi vasárnap

Két részből álló komplex programsorozat családoknak a Ligetben. Alkalmanként változóan családi biciklioktatás, zenepedagógia, koncert, bogár túra várja az ide érkezőket, melyet művészeti workshop egészít ki.


Ajánlott korosztály: 4-16 éves korig

Minden vasárnap 10:00–12:00 óra között

Jegyárak:

Páros gyerek+szülő jegy: 1.500 Ft

Minden további résztvevő: 500 Ft / fő

A jegyek megvásárolhatóak online vagy a helyszínen.

Programok:


Július 18. I augusztus 29.: családi biciklioktatás a Velo Budapesttel

Családoknak, azaz bringával érkező szülőknek és gyerekeknek kínál kerékpáros programot a Velo Budapest: a központi téma a gyerekekkel bringázás. Az elméleti tudnivalókon kívül gyakorlati tanácsok és képzett oktatóval történő együtt bringázás várja a résztvevőket.

Lehet-e a járdán bringázni? Hogyan kísérjük a gyermekünket bringával?

Közlekedhet-e úttesten 12 éven aluli gyermek? Mit jelent a jobbra tartás kerékpárral? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik regisztrálnak az 1 órás programra.


július 25. I szeptember 5.: Bepillantás a rovarok fantasztikus birodalmába - túra egy biológussal

Az állatvilág legnépesebb osztálya a rovaroké. A Föld ismert állatfajainak több, mint fele közéjük tartozik. Rendkívül változatos élőlények: mind testfelépítésükben, mind életmódjukban csodálatosan sokfélék; kezdve a hatalmas szarvasbogárral, a lenyűgöző szitakötőkön át, egészen a színpompás lepkékig. Bár mindenütt előfordulnak, a legtöbben alig ismerik a rovarokat, esetleg félnek is egyes fajaiktól. A bemutató és a túra célja az ismeretterjesztés, valamint a rovarok irányában érzett félelem eloszlatása.

Az egyórás program elején a biológus által hozott élő, nagytermetű, hazánkban is őshonos rovarfajokkal lehet testközelből megismerkedni. Ezt követően rövid fűhálós sétára indulunk a Millennium Háza környékén, hogy felfedezzük a Városliget rovarvilágának egy kicsi, de annál izgalmasabb szeletét.

A programot vezeti: Mészáros Ádám (biológus, rovarász, környezeti nevelő)


augusztus 1. I augusztus 15.: zenepedagógia a Superar-ral

A családi zenés foglalkozás fókuszában elsősorban az áll, hogy zenei készségfejlesztő és közösségépítő játékok segítségével a gyerekek bepillantást nyerjenek a zene izgalmakkal teli világába. A család jelenléte és bevonása ahhoz is hozzájárul, hogy a gyerekek számukra biztonságos környezetben bontakozhassanak ki a zenében. A közös tevékenység és tapasztalatgyűjtés nemcsak egyedi és emlékezes zenei élményeket teremt, hanem közelebb hozhat egymáshoz szülőt, gyermeket, és pillanatok erejéig akár egy egész közösséget is.


augusztus 8.: Farkasházi Réka és a Tintanyúl

'Az év hazai gyermekalbuma' kategóriában kétszeres Fonogram- díjas 'Farkasházi Réka és a Tintanyúl' zenekar hazai kortárs költők megzenésített versei mellett saját szövegeit és dalait is előadja, melyek a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről, összetartozásról szólnak. A zenekar, a hangzásvilág kialakításakor különösen figyelt arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtson. 


szeptember 19.: Superar koncert

A Superar egy rendszeres kóruséneklésre épülő, művészi színvonalra törekvő zeneoktatási program. Célja egyrészt a kóruséneklés egyénre és közösségre gyakorolt pozitív hatásainak kihasználása, másrészt a kóruséneklés mint magas fokú művészeti tevékenység gyakorlása. A Superar olyan intézményekbe juttat el ingyenes minőségi zeneoktatást, ahol a gyermekek szociális körülményeik miatt nem jutnak hozzá ilyen lehetőségekhez.


JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyvásárlás