Aktív 60+ péntek

2021. július 16-ától kezdődően minden pénteken 10 órától várjuk az idősebb korosztályt: nyílt tárlatvezetéseinkkel a Városliget története című kiállításunkban, háztörténeti sétával vagy a Rózsakertben tett vezetett sétával. 


Minden pénteken 10:00–11:00 óra között.

Jegyár: kiállítási belépőjegy + 1.000 Ft / fő

A jegyek megvásárolhatóak online vagy a helyszínen.

Töltekezzenek fel nálunk érdekes ismeretekkel a kiállításban hűsölve, sétáljanak színpompás rózsáink között, csodálják meg a Házat díszítő míves Zsolnay-ornamentikákat.

Témák:

Július 16: Séta a rózsák között

A rózsakerti túra során megismerkedünk a rózsák mindenkori jelentőségével, a rózsakertek történetével, eredetével, és azok magyarországi népszerűségével. Olyan kulisszatitkokról is hallhatunk, mint hogy hány tő, vagy milyen különleges nemesített példányok találhatók a Millennium Háza Rózsakertjében, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen felhasználási módja ismert az egyes rózsafajoknak. A túra a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.

Július 23: Millennium Háza, épület séta

A séták keretében az 1885-ben épült Kiállítási Műcsarnok történetéről és megújulásáról, illetve a Millennium Háza jövőjéről mesélünk az érdeklődőknek.

Július 30: Tárlatvezetés a Városliget története című kiállításban

A program során hét állomáson keresztül mutatjuk be a Városliget kiemelkedő szerepét Budapest fejlődésében. Képzeletben utazhatunk a kontinensen elsőként létesített millenniumi földalatti vasúton és szelfizhetünk a Hősök teréről ismert Gábriel arkangyal méretarányos másával.A programon való részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni, az aktuális hét szerdai napjáig, az alábbi e-mail címen: csoport@millenniumhaza.hu


JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyvásárlás