Aktív 60+ - kiállítás tárlatvezetéssel és alkotóműhely aktív nyugdíjasoknak

Két részes, idősebbeknek szóló program. Az első részben a résztvevők a Millennium Háza tartalmaival ismerkedhetnek meg, mint az itt található Városliget története című kiállítás, a Pfaff Ferenc által tervezett ház, illetve az épület előtt található rózsakert, annak kultúrtörténeti és botanikai vonatkozásaival.

Az első részt követően alkotásra hívjuk látogatóinkat, hogy a kreativitásnak és a finommotorikának is teret adjunk.

A foglalkozások hangulatát az adott témához, évszakhoz válogatott slágerek hallgatásával, valamint egy forró teával tesszük még kellemesebbé.

Időpontok: 2021. szeptember 23-tól minden hónap harmadik csütörtökön 10:00-12:00 óra között.

Jegyár: 1500 Ft/fő


PROGRAM

szeptember 23. „Kicsi gyere velem rózsát szedni”

A rózsakerti túra során megismerkedünk a rózsák mindenkori jelentőségével, a rózsakertek történetével, eredetével és azok magyarországi népszerűségével. Olyan kulisszatitkokról is hallhatunk, mint hogy hány tő vagy milyen különleges nemesített példányok találhatók a Millennium Háza Rózsakertjében, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen felhasználási módja ismert az egyes rózsafajoknak. A túra a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.

A program első fele szabadtéri, kérjük öltözzenek melegen.

Workshop: Filcrózsákkal díszített váza vagy mécsestartó. A rózsakert ihlette váza készítése, amely kedves dísze lehet a nappalinak.


október 21. „Ázni, fázni, egyedül járni mindig, mire való?”

A vezetett túra során a liget történetével ismerkedhetünk meg, a park létrejöttének mérföldköveivel.

A program első fele szabadtéri, kérjük öltözzenek melegen.

Workshop: Dísztök dekoráció készítése Díszítsük az előszobát az ősz meleg színeivel! Kedves kis tököcskék készítésével varázsoljunk az esős napokra vidám hangulatot.

Jegyvásárlás


november 25. „Hóban ébred majd az ünnep…”

Rövid előadás az adventi koszorúk kialakulásáról és történetéről.

Workshop: Adventi koszorú, asztaldísz készítése.

November 28-án vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. A legszebb és szívünkhöz legközelebb álló az a koszorú lesz, amit magunk készítünk.

Jegyvásárlás


december 16. „Kívánj igazi ünnepet… Békés karácsonyt mindenkinek!”

A karácsonyfa állítás szokásai

Workshop: Csodás, kézzel készült karácsonyi díszekkel tehetjük hangulatossá a fánkat! De ajándékként is örömet szerezhetünk vele szeretteinknek.

Jegyvásárlás


Jegyvásárlás