További információ és jegyvásárlás
AKTÍV 60+ kép

AKTÍV 60+

Programok a szellemnek és a finommotorikának.

3-alkalmas bérlettel még kedvezőbb áron!

Aktív 60+ című programsorozatunk kapcsán az idősebb korosztályt invitáljuk kulturális kikapcsolódásra.  Az alkalmak első felében előadáson, vezetett sétán vehetnek részt, melyet közös, vidám hangulatú alkotás követ egy csésze tea mellett a Millennium Háza foglalkoztatótermében.

Szeretettel várjuk törzsvendégeinket és az újonnan becsatlakozókat is!

programok

2022. szeptember 15. 10:00 I Egy csipet kortárs, egy csipet Afrika 

A dél-afrikai származású William Kentridge napjaink legismertebb kortárs művészei közé tartozik: animációs filmjei, installációi, rajzai sajátos nyelven érintenek kényes társadalmi-politikai kérdéseket és traumákat. A művész Budapesten először bemutatott Lágyabban játszd a táncot c. videóinstallációját tekinthetik meg a résztvevők ezen az alkalmon, tárlatvezetőnk értő előadásával kiegészítve.
Utána a videó ihlette, afrikai stílusú karkötőket készítünk makramé technikával.
Éljenek a színek és a fürge ujjak!
 

2022. szeptember 29. 10:00 I Négy keréken a Ligetben

A Városliget, ahogy még soha nem láttuk! Ez alkalommal kisbuszba pattanunk, és így hallgatjuk meg a park történetét, izgalmas anekdotákkal fűszerezve. Öveket becsatolni, és indulásra fel!
Miután kibuszoztuk magunkat, a parkban található termésekből kedves őszi díszeket alkotunk, így otthonunkba csempészhetünk kicsit az őszi Liget hangulatából.
 

2022. október 13. 10:00 I Zene nélkül mit érek én? 

Járjuk be együtt a Magyar Zene Háza lenyűgözően modern, mégis szerényen a fák között megbújó épületét! A vezetett séta során szó lesz zenéről és természetről, dizájnról és funkcióról, és sok más érdekességről az intézmény története és koncepciója kapcsán.
A kreatív workshopon ez alkalommal zenei motívumokkal díszített dobozt készítünk decoupage technikával, melyben ékszereinket, apró kincseinket tárolhatjuk.