Aktív 60+ kép

Aktív 60+

Kultúra és alkotóműhely aktív nyugdíjasoknak

Az Aktív 60+ egy két részes, az idősebb korosztálynak szóló programsorozat a Millennium Házában.

A program első felében a résztvevők különböző előadásokon vehetnek részt, mely előadás vagy egy aktuális témára rezonál vagy bemutatja a házat, a parkot, az itt található rózsakertet, valamint a Városliget történetét.

Az első részt követően alkotásra hívjuk látogatóinkat, hogy a kreativitásnak és a finommotorikának is teret adjunk.

A foglalkozások hangulatát az adott témához, évszakhoz válogatott slágerek hallgatásával, valamint egy forró teával tesszük még kellemesebbé.

Jegyár: 1500 Ft/fő

Időpontok: kéthetente 10:00-12:00-ig 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

3-alkalmas bérlet

Aktív 60+ programra 3-alkalmas bérletet is lehet váltani, amit a helyszínen, a Millennium Háza pénztárában lehet megvásárolni, nyitvatartási időben.

A bérlet az igénylő által választott 3 időpontra lesz érvényes és 4.000 Ft-ba kerül. Ez 500 Ft kedvezményt jelent a 3 alkalom helyszíni megvásárlásához képest (1500 Ft/ alkalom).

Online nem elérhető ez a termék.

A kiválasztott időpontok nem módosítható, a jegyek nem visszaválthatók, de átruházhatók.


Április 7. Tavaszi szél vizet áraszt

Nyílnak a virágok, dalolnak a madarak, és közeleg a húsvét! Programunk első felében a Ligetben kalandozunk, felidézzük a húsvéti népszokásokat, és a park történetével, vagy éppen felújított részeivel ismerkedünk.

A közelgő húsvétra hangolódás jegyében díszítsünk fel barkaágakat! Színes papírból egyszerűen készíthetünk mutatós tojásokat, melyeket vázába tett barkaágakra akasztva az ünnepi asztalunk, vagy nappalink dísze lehet. 


Április 21. Főszerepben a Millennium Háza!

Járjuk körbe együtt a Millennium Házát, ismerjük meg történetét, építészeti jellegzetességeit, titkait a Liget ékszerdobozának!

Ezután dekoratív képeslapot festünk a Ház tiszteletére, amit elajándékozhatunk szeretteinknek, vagy gyönyörködhetünk benne otthonunkban.

Jegyvásárlás IDE kattintva!Május 5. Kicsi és nagy idejöjjön!

Pótnagyi, pótpapi kerestetik 60 percre!

Óvodásokkal közös mesés- játékos-bábkészítős programra várjuk minden kedves Aktív 60+-os vendégünket, mely során a vidámság és a fiatalos lendület garantáltan megsokszorozódik!

A program második órájában tavaszi ajtókopogtatót készítünk.

Jegyvásárlás IDE kattintva!


Május 19. A zene bűvöletében

Első látásra szerelem a Magyar Zene Háza impozáns, modern épülete. Mindenkire hatással van a látvány, és mint tudjuk, a zene boldoggá tesz! A program első órájában tárlatvezetőnk mutatja be az épület történetét és érdekességeit egy vezetett séta során. Találkozási pont: Millennium Háza recepció.

Az intézmény megtekintése után, a zene és a természet harmóniájából inspirálódva szélcsengőt készítünk, hogy magunkkal tudjunk vinni egy kis dallamot emlékbe.

Jegyvásárlás IDE kattintva!


Június 2. A rózsák titkai

A Millennium Háza rózsakertjének változatos színű és mintázatú virágai életre keltik Budapest aranykorának hangulatát. Járjuk be együtt a kertet, miközben érdekes információkkal gazdagodunk a virágok királynőiről!

A művészeti foglalkozáson rózsák ihlette vázát készítünk, amely kedves dísze lehet a nappalinak. Aki szeretné, elhozhatja kedvenc üvegvázáját, vagy egy szép formájú befőttes üvegét, hogy azt dekorálja a rózsákkal.

Jegyvásárlás IDE kattintva!

Korábbi programok

Február 10. A zene bűvöletében

Első látásra szerelem a Magyar Zene Háza impozáns, modern épülete. Mindenkire hatással van a látvány, és mint tudjuk, a zene boldoggá tesz!

Az élmény ihlette bájos üvegtálkát késztünk zenei motívumok felhasználásával. Amíg a műalkotások száradnak, felkerekedünk, és tárlatvezetőnk segítségével körbesétáljuk a Magyar Zene Házát, miközben érdekességeket tudhatunk meg az épületről és a benne zajló programokról.

Február 24. Egy csésze tea Zsolnay Vilmossal

A programunknak otthont adó Millennium Háza történetével ismerkedünk meg egy épületséta keretében, különös tekintettel a színpompás Zsolnay ornamentikákra.

A festés élmény, mely pozitív hatással van a lelkünkre és a testünkre. Örökítsük meg a Millennium Házán látható szárnyas oroszlánt, vagy akár a Zsolnay szökőkutat üvegre festve!

Március 10. Habsburgok Magyarországon / Kokárda a szívünk felett

Nemzeti ünnepünkhöz közeledve visszautazunk az időben a Habsburg dinasztiák korába. A vetített előadás során áttekintjük a Habsburgok uralkodását Magyarországon, kiemelve az 1848-as forradalmat, illetve Rudolf koronaherceg életét és munkásságát.

1848 márciusa elhozta a forradalmat, aminek a jelképévé vált a kokárda, mellyel mai napig tiszteltünk a hősök előtt. Egy modern változatát készítjük el, melyet a hölgyek nyakékként viselhetnek, de kitűzőt is készítünk az urak örömére.

Március 24. Szoborba öntött történetek / Organikus szobrocskák

A tavasz örömére felkerekedünk, és teszünk egy kellemes sétát a Ligetben, mely során meghallgatjuk, milyen titkokat mesélnek nekünk a park legszebb szobrai. Történelem és művészet szövi majd át sétánkat a körülöttünk ébredező természetben.

A Liget szobrai és növényei ihlette organikus szobrocskával egy kis tavaszt varázsolhatunk az otthonunkba. Nem beszélve arról, hogy még a szilveszteri pezsgősdugót is újrahasznosítjuk!


Jegyvásárlás