Aktív 60+ kép

Aktív 60+

Kultúra és alkotóműhely aktív nyugdíjasoknak

Az Aktív 60+ egy két részes, az idősebb korosztálynak szóló programsorozat a Millennium Házában.

A program első felében a résztvevők különböző előadásokon vehetnek részt, mely előadás vagy egy aktuális témára rezonál vagy bemutatja a házat, a parkot, az itt található rózsakertet, valamint a Városliget történetét.

Az első részt követően alkotásra hívjuk látogatóinkat, hogy a kreativitásnak és a finommotorikának is teret adjunk.

A foglalkozások hangulatát az adott témához, évszakhoz válogatott slágerek hallgatásával, valamint egy forró teával tesszük még kellemesebbé.

Jegyár: 1500 Ft/fő

Időpontok: kéthetente 10:00-12:00-ig 


A programváltozás jogát fenntartjuk!


Február 10.  A zene bűvöletében


Első látásra szerelem a Magyar Zene Háza impozáns, modern épülete. Mindenkire hatással van a látvány, és mint tudjuk, a zene boldoggá tesz! 

Az élmény ihlette bájos üvegtálkát késztünk zenei motívumok felhasználásával. Amíg a műalkotások száradnak, felkerekedünk, és tárlatvezetőnk segítségével körbesétáljuk a Magyar Zene Házát, miközben érdekességeket tudhatunk meg az épületről és a benne zajló programokról.

JEGYVÁSÁRLÁS: IDE kattitvaFebruár 24. Egy csésze tea Zsolnay Vilmossal


A programunknak otthont adó Millennium Háza történetével ismerkedünk meg egy épületséta keretében, különös tekintettel a színpompás Zsolnay ornamentikákra.

A festés élmény, mely pozitív hatással van a lelkünkre és a testünkre. Örökítsük meg a Millennium Házán látható szárnyas oroszlánt, vagy akár a Zsolnay szökőkutat üvegre festve!

JEGYVÁSÁRLÁS: IDE kattintvaMárcius 10. Habsburgok Magyarországon / Kokárda a szívünk felett


Nemzeti ünnepünkhöz közeledve visszautazunk az időben a Habsburg dinasztiák korába. A vetített előadás során áttekintjük a Habsburgok uralkodását Magyarországon, kiemelve az 1848-as forradalmat, illetve Rudolf koronaherceg életét és munkásságát.

1848 márciusa elhozta a forradalmat, aminek a jelképévé vált a kokárda, mellyel mai napig tiszteltünk a hősök előtt. Egy modern változatát készítjük el, melyet a hölgyek nyakékként viselhetnek, de kitűzőt is készítünk az urak örömére.

JEGYVÁSÁRLÁS: IDE kattintvaMárcius 24. Szoborba öntött történetek / Organikus szobrocskák


A tavasz örömére felkerekedünk, és teszünk egy kellemes sétát a Ligetben, mely során meghallgatjuk, milyen titkokat mesélnek nekünk a park legszebb szobrai. Történelem és művészet szövi majd át sétánkat a körülöttünk ébredező természetben.

A Liget szobrai és növényei ihlette organikus szobrocskával egy kis tavaszt varázsolhatunk az otthonunkba. Nem beszélve arról, hogy még a szilveszteri pezsgősdugót is újrahasznosítjuk!

JEGYVÁSÁRLÁS: IDE kattintvaáprilis 7. Tavaszi szél vizet áraszt


Nyílnak a virágok, dalolnak a madarak, és közeleg a húsvét! Programunk első felében a Ligetben kalandozunk, felidézzük a húsvéti népszokásokat, és a park történetével, vagy éppen felújított részeivel ismerkedünk.

A közelgő húsvétra hangolódás jegyében díszítsünk fel barkaágakat! Színes papírból egyszerűen készíthetünk mutatós tojásokat, melyeket vázába tett barkaágakra akasztva az ünnepi asztalunk, vagy nappalink dísze lehet. 

JEGYVÁSÁRLÁS: IDE kattintva 


További időpontok:

Április  21.

Május 5. 19.

Június 2.
KORÁBBI PROGRAMOK:

szeptember 23. „Kicsi gyere velem rózsát szedni”

A rózsakerti túra során megismerkedünk a rózsák mindenkori jelentőségével, a rózsakertek történetével, eredetével és azok magyarországi népszerűségével. Olyan kulisszatitkokról is hallhatunk, mint hogy hány tő vagy milyen különleges nemesített példányok találhatók a Millennium Háza Rózsakertjében, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen felhasználási módja ismert az egyes rózsafajoknak. A túra a kert központi részével, a Zsolnay-díszkút bemutatásával zárul.

A program első fele szabadtéri, kérjük öltözzenek melegen.

Workshop: Filcrózsákkal díszített váza vagy mécsestartó. A rózsakert ihlette váza készítése, amely kedves dísze lehet a nappalinak.


október 21. „Ázni, fázni, egyedül járni mindig, mire való?”

A vezetett túra során a liget történetével ismerkedhetünk meg, a park létrejöttének mérföldköveivel.

A program első fele szabadtéri, kérjük öltözzenek melegen.

Workshop: Dísztök dekoráció készítése Díszítsük az előszobát az ősz meleg színeivel! Kedves kis tököcskék készítésével varázsoljunk az esős napokra vidám hangulatot.


november 25. „Hóban ébred majd az ünnep…”

Rövid előadás az adventi koszorúk kialakulásáról és történetéről.

Workshop: Adventi koszorú, asztaldísz készítése.

November 28-án vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. A legszebb és szívünkhöz legközelebb álló az a koszorú lesz, amit magunk készítünk.

december 16. „Kívánj igazi ünnepet… Békés karácsonyt mindenkinek!”


A karácsonyfa állítás szokásai

Workshop: Csodás, kézzel készült karácsonyi díszekkel tehetjük hangulatossá a fánkat! De ajándékként is örömet szerezhetünk vele szeretteinknek.


Jegyvásárlás